espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 7:26:54 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με σχεδόν 500 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 40 πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας, θέτοντας στο στόχαστρο ενεργειακές και μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας και του ειδικού σώματος της οικονομικής αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα εννέα συλλήψεις με την κατηγορία χρηματοδότησης της Χαμάς με συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, σήμερα τα ξημερώματα, σε ελέγχους που διενήργησε η Τροχαία στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Δικογραφίες σε βάρος δώδεκα ατόμων, μεταξύ αυτών τεσσάρων αλλοδαπών, σχηματίστηκαν για κλοπές στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεκριμένοι φέρονται ως δράστες εννέα περιπτώσεων κλοπών, οι οποίες τελέστηκαν από τέλη Ιουλίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου 2025, όπως προέκυψε από έρευνα της αστυνομίας.

Τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026, στο κέντρο «Θέατρο» στο Κιλκίς, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς διοργανώνει τον ετήσιο χορό της με τη Βίλλυ Ραζή live.
Ώρα προσέλευσης: 22:00. 

Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη συμφώνησαν σήμερα σε «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη μεθοριακή σύγκρουσή τους που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 47 ανθρώπους και οδήγησε στον εκτοπισμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου άλλων μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Η Ρωσία επιτέθηκε σήμερα στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πριν από αυτό που ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος που έχει διαρκέσει σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, τόνισε χθες ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν σε ευχετήριο μήνυμά του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της νέας χρονιάς.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική με πιθανότητα παροδικών βροχών στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησαν οι ελληνικοί σύλλοι τις υποχρεώσεις τους στη League Phase των τριών διοργανώσεων της UEFA. Ο Ολυμπιακός στο Champions League, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ στο Europa League, η ΑΕΚ στο Conference League μπήκαν στο… χορό για να χορέψουν όσο καλύτερα μπορούν.