espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 11:08:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι μεταξύ των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των έξι χωρών του Κόλπου που αναμένονται σήμερα στις Βρυξέλλες για την πρώτη τους σύνοδο κορυφής με τους ομολόγους τους της ΕΕ.

Ο Ίλον Μασκ έδωσε μέσα σε τρεις μήνες γύρω στα 75 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση που ίδρυσε για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, όπως φάνηκε χθες, Τρίτη, από τη δημοσιοποίηση στοιχείων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο κρίσιμη σημασία έχει αποκτήσει ο δισεκατομμυριούχος για τις προσπάθειες του ρεπουμπλικανού υποψηφίου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα, όπως ρούχα, αξεσουάρ και στάμπες, γνωστών εμπορικών εταιρειών και αθλητικών συλλόγων, κατασχέθηκαν σε κατάστημα – αποθήκη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με την εκτιμώμενη ζημιά για τις θιγόμενες εταιρείες να ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.

Από σήμερα καταργείται το ροζ χαρτάκι που λάμβαναν οι παραβάτες οδηγοί στον δήμο Θεσσαλονίκης για διπλοστάθμευση, παράνομο παρκάρισμα και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς ξεκινά η έκδοση ηλεκτρονικών κλήσεων.

Μία ακόμα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με το γνωστό κόλπο των τροχαίων ατυχημάτων και θύμα ηλικιωμένο, απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας. Αυτή τη φορά σε χωριό των Γιαννιτσών, στην Πέλλα, όπου 78χρονος πείστηκε και κατέβαλε σε 54χρονο Βούλγαρο το ποσό των 19.000 ευρώ για υποτιθέμενο χειρουργείο του γιου του, συνέπεια τροχαίου που δήθεν υπέστη.

Η Δημοτική  Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» ευχαριστεί  θερμά την οικογένεια Κολιάκου Ανδρέα  για την δωρεά των 100 ευρώ για την αγορά καινούργιων βιβλίων στην βιβλιοθήκη μας, εις μνήμην του αγαπητού τους φίλου Δημητρίου Οικονόμου . Η βοήθεια τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική γιατί στηρίζουν το πνευματικό έργο της βιβλιοθήκης και συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στις προσπάθειες μας να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στην πόλη μας και να ενισχύσουμε τη συλλογή της βιβλιοθήκης μας με αξιόλογα βιβλία.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Δευτέρα (21-10)  στις παρακάτω περιοχές:

από ώρα 10:00 έως 14:30

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η διακοπή ρευματοδότησης την Τετάρτη (23-10)  στις παρακάτω περιοχές:

από ώρα 08:00  έως 14:30

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, για την πολύτιμη χορηγία δωροεπιταγής, προκειμένου να ενισχυθεί το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Κουζίνας που λειτουργεί στη σχολική μας μονάδα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εργαστηρίου Αυτόνομης Διαβίωσης.

Η θεατρική παράσταση "Σέρρα - Η Ψυχή του Πόντου" έρχεται στο Κιλκίς για να καθηλώσει το κοινό με την μοναδική της αφήγηση, εμπνευσμένη από την ποντιακή ιστορία και παράδοση.  Το έργο βασισμένο στην ποντιακή κληρονομιά, αφηγείται μια συγκινητική ιστορία για τις ρίζες, την ταυτότητα και την ψυχή του Πόντου. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 9 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, η ταλαντούχα ηθοποιός Χρύσα Παπά θα ανέβει στη σκηνή με έναν συγκλονιστικό μονόλογο, αναδεικνύοντας τις τραγικές και ηρωικές πτυχές της ποντιακής ψυχής.