espa pkm

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026, 2:33:53 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα την επιτυχία της ανταλλαγής 230 αιχμαλώτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στρατιωτών που κρατούνταν μετά την ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζουζέπ Μπορέλ δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει κατά σχεδόν το ήμισυ τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία για το επόμενο έτος είναι «πολύ ανησυχητική» και «κακή είδηση».

Αντιπροσωπεία της Χαμάς βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο, όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ωστόσο, όπως δήλωσε στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο AFP, η Χαμάς δεν θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις αυτές.

Σήμερα το πρωί, τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα περιείχε φιάλη αερίου, πυρπολήθηκαν μπροστά σε συναγωγή στη Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία. Η φωτιά προκάλεσε έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους της δημοτικής αστυνομίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις της χωροφυλακής και των δημοτικών αρχών.

Ο Δημήτρης Σιγγάρης είναι ένας νέος μελισσοκόμος που επέλεξε να αναπτύξει τη μελισσοκομική του μονάδα στην πατρίδα του, στους Μανιάκους Καστοριάς. Το μέλι ανθέων και το μέλι βελανιδιάς με την επωνυμία «Μελίκρητον» απέσπασε δύο χρυσά βραβεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Mediterranean Taste Awards», ο οποίος διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μονοπάτια που οδηγούν στο μακρινό παρελθόν, από την προϊστορία έως τους ελληνιστικούς και βυζαντινούς χρόνους, καθώς και στα μνημεία φυσικού κάλλους, αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό στην ιστορικά πλούσια, όμως λιγότερο γνωστή, περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό Παγγαίου Καβάλας συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλλουν ακούραστες προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Μονοπάτια για διαδρομές στο πολύ μακρινό παρελθόν, από την προϊστορία, αλλά και τους ελληνιστικούς και τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι και τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και σε μνημεία φυσικού κάλλους, αποκαλύπτονται στο μη ειδικό κοινό, στην πλούσια ιστορικά -αλλά λιγότερο προβεβλημένη, περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή πραγματοποίησαν «στοχευμένο» αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης Τανζίμ Χουράς αντ Ντιν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην Αλ Κάιντα.

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες εξαιτίας βομβαρδισμών από τον ισραηλινό στρατό στη Χαν Γιούνις (νότια) και στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Νουσέιρατ, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.