espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 11:50:00 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η δική σας και η δική μου επικαιρότητα και η επικαιρότητα όλου του κόσμου συναντάται πάλι με την εορταστική (και αληθινή) εκκλησιαστική επικαιρότητα της θεικής ενανθρώπησης του Σωτήρα Χριστού, του Κυρίου και Θεού μας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ

Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Zincometal Α.Ε και μετέδωσαν το

Χριστουγεννιάτικο πνεύμα λέγοντας τα κάλαντα.

Η κιλκισιώτισσα συγγραφέας Ελένη Ελευθεριάδου, που με το ερωτικό μυθιστόρημα «Εν λευκώ» έφερε στο προσκήνιο την πόλη του Κιλκίς ως σκηνικό μιας σύγχρονης λογοτεχνικής ιστορίας, ετοιμάζει τη νέα της συγγραφική δουλειά, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (α.α.23/23-12-2025) με ισχύ από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025.

Διαφοροποιημένη είναι η στάση των αγροκτηνοτρόφων στα μπλόκα τους στα σύνορα της Ελλάδας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στους Ευζώνους και τη Νίκη, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, οι παραγωγοί αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή 26/12, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των πολιτών, ενώ στην Εξοχή και τον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, οι δράσεις συνεχίζονται με στοχευμένες και συμβολικές παρεμβάσεις, εν αναμονή αποφάσεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές.

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου ανακοινώνει τη βράβευση της μαθητικής του ομάδας με το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… Διάβασες;». Ο τίτλος της ταινίας των μικρών μαθητών είναι: «Έλα να λέγωσε την ιστορία».

Αποφασίστηκε νέα ημερομηνία για το έθιμο Κόλντε Μπάμπω μετά την αναβολή της εκδήλωσης για σήμερα. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εθίμου είναι το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00.

1000009933φβ2

Θετική παραμένει η εικόνα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς κατά την τελευταία εβδομάδα αναφοράς (12–19 Δεκεμβρίου 2025) δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων, ενώ σε σύνολο 1.985 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί πανελλαδικά, το Κιλκίς μετρά μόλις πέντε (5) περιπτώσεις έως και τις 19 Δεκεμβρίου.

Στις μέρες μας, το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.