Τo Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα διεξαγάγει ακροάσεις μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή σχετικά με τα νέα επείγοντα μέτρα που ζητεί η Νότια Αφρική για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γάζας, ανέφερε το δικαστήριο.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Μαθητές στο Χάρκοβο κάνουν μάθημα στο πρώτο υπόγειο σχολείο της χώρας
Δύο δάσκαλοι τις υποδέχθηκαν με χαμόγελο στην χαλύβδινη πόρτα, και στη συνέχεια μητέρα και κόρη κατέβηκαν την τσιμεντένια σκάλα, κρατώντας η μία το χέρι της άλλης, περνώντας από μία ακόμα πόρτα ασφαλείας και μπαίνοντας στο κρησφύγετο για την πρώτη ημέρα των μαθημάτων.
Στην Κομοτηνή θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης
Στην Κομοτηνή θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του έχει ως εξής:
Στις 12 το μεσημέρι, θα παραστεί στη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 104 χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Σ. Διαμαντίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το ελληνικό τρόφιμο αντέχει στις γεωπολιτικές αναταράξεις
Ανθεκτικότητα στις δυσμενείς γεωπολιτικές συνθήκες, είτε αυτές αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία είτε τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, επιδεικνύουν οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών, οι οποίες σημείωσαν σημαντική άνοδο ιδίως μετά το 2020, όπως προκύπτει από όσα επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης.
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή άνδρας για αιματηρό επεισόδιο με τον σύντροφο της πρώην νύφης του
Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο 59χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 43χρονο, ο οποίος είναι σύντροφος της πρώην νύφης του και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και οκτώ μηνών.
Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί
Το Δ. Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες του που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο της κοινωνικής αρωγής του, ενισχύοντας την προσπάθειά για ακόμη μια φορά.
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).
Καίγονται αχυρόμπαλες σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Ν. Σάντα Κιλκίς
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Νέας Σάντας Κιλκίς, όπου είχαν αποθηκευτεί αχυρόμπαλες.
Ο Δήμος Κιλκίς ανάβει τη ‘’Φλόγα της Μνήμης’’ για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Τη ‘’Φλόγα της Μνήμης’’ ανάβει ο Δήμος Κιλκίς τιμώντας την 105η πένθιμη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Επίσκεψη του υπ. ευρωβουλευτή Φίλιππου Σαχινίδη στο Κιλκίς
Το Κιλκίς επισκέφθηκε ο υπ. Ευρωβουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης την Κυριακή 12 Μαΐου. Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: