Το Μεξικό ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ), το πλέον ανώτατο όργανο του ΟΗΕ, καταθέτοντας καταγγελία εναντίον του Ισημερινού για την αστυνομική έφοδο κατά της πρεσβείας του στο Κίτο, η οποία προκάλεσε τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Μεξικό: Η χώρα προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την έφοδο στην πρεσβεία της στο Κίτο
Θεσσαλονίκη: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποιητική συμπεριφορά προς τη μητέρα του
Σε καταγγελία σε βάρος του πατέρα του προχώρησε ένας ανήλικος στη Θεσσαλονίκη, διότι όπως ανέφερε είχε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της μητέρας του.
Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κατήγγειλε ένας 15χρονος στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-4-2024)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-4-2024)
Ιαπωνία: Ένα φλιτζάνι τσαγιού από χρυσό, αξίας 61.000 ευρώ, εκλάπη από μεγάλο κατάστημα στο Τόκιο
Ένα μεγάλο ιαπωνικό κατάστημα ανακάλυψε σήμερα την κλοπή ενός φλιτζανού τσαγιού από χρυσό, αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων γεν (περίπου 61.000 ευρώ), το οποίο εκτίθετο σε ένα κουτί που δεν είχε κλειδωθεί.
Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
Στα περιθώρια της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εν συντομία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήθηκαν οι πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησε η Ρωσία στην επικράτεια της Ουκρανίας.
Κολομβία: Οι αντάρτες του ELN αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που προγραμματίζονταν για αυτόν τον μήνα
Οι αντάρτες του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) της Κολομβίας δήλωσαν σήμερα πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κύκλο ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αυτό τον μήνα, αλλά θα συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.
Θεσσαλονίκη: Ασθενής μεταφέρθηκε σε 7 λεπτά από τον Παλαιό Σταθμό στο ΑΧΕΠΑ – Γέφυρα ζωής από την ΕΛΑΣ
Γέφυρα ζωής στήθηκε σήμερα από την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη για να μεταφερθεί ένας άντρας με πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Περίπου στις 16:00, μηχανές και περιπολικά της ΕΛΑΣ έστησαν γέφυρα ζωής, έτσι ώστε να ανοίξουν δρόμο για να μεταφερθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον Παλαιό Σταθμό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15/4 το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς
Τακτική συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς (Αίθουσα Συνεδριάσεων), στις 15 Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής 13 θέματα Η/Δ:
Αγγελούδης: «Αναζητούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συνολική ανάπλαση της Άνω Πόλης»
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χθες τη Γ’ Δημοτική Κοινότητα του δήμου.
Στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις μου στη διοίκηση του ΟΑΣΘ μειώνεται ο χρόνος αναμονής στις λεωφορειογραμμές της Άνω Πόλης.
Θεσσαλονίκη: Δικαίωση και αποζημιώσεις σε θύματα της υπόθεσης διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων
Πελάτες κεντρικού υποκαταστήματος Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, που υπήρξαν θύματα της πολύκροτης υπόθεσης διάρρηξης θυρίδων από το θησαυροφυλάκιό του, δικαιώνονται με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου.
Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε σε αντρόγυνο μισθωτών τραπεζικής θυρίδας αποζημίωση 117.600 ευρώ για την αξία των κλαπέντων (κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα) αλλά και για ηθική βλάβη, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που θα καταβληθεί από την Τράπεζα, μαζί με τους νόμιμους τόκους και τα δικαστικά έξοδα ανέρχεται σε περίπου 245.000 ευρώ.