Ψηφιακή σύνοδος κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Λατινικής Αμερικής, για να συζητήσουν και να καταδικάσουν την εισβολή της αστυνομίας του Ισημερινού στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο πριν από μια εβδομάδα, η οποία αναμενόταν να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε για την Τρίτη (16η Απριλίου), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ονδούρας, η οποία ασκεί την pro tempore προεδρία της κοινότητας κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο Δήμο Παιονίας την Πέμπτη 18 Απριλίου
Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης οργανώνεται από το Δήμο Παιονίας την Πέμπτη 18 Απριλίου και στις 9:00πμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Πολύκαστρο.
Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από τα σχολεία της Παιονίας και θα μάθουν για την ανακύκλωση με ένα δημιουργικό τρόπο.
Ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς παρουσιάζει την «Αντιγόνη»
Η θεατρική ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, κλείνοντας φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 8:30 μ.μ.
Ευκαιρία για περαιτέρω ανάπυξη της αμπελουργίας στην ΠΕ Κιλκίς
Τις αλλαγές στα κριτήρια επιλεξιμότητας, τη μοριοδότηση, τις αιτούμενες εκτάσεις και άλλες λεπτομέρειες της αρ. 916/102034/24 (ΦΕΚ Β' 2181, ΑΔΑ: ΨΛΜΣ4653ΠΓ-Η43) Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2024, παρουσίασαν, σε αμπελουργούς και ενδιαφερόμενους, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Βασίλης Ιωαννίδης, Τρύφων Σιάλδας και Παρθένα Παμπουκίδου, σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας.
Ομιλία π. Ευάγγελου Παπανικολάου στον Άγιο Δημήτριο Κιλκίς
Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Βαρθολομαίου, διοργανώνει πνευματική Ομιλία με θέμα: "Πόθεν άρξομαι θρηνεῖν τάς τοῦ ἀθλίου μου βίου πράξεις;"
ΔΑΣ – ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων ...”
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας εξέδωσε ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα με απορριμματοφόρο του δήμου Κιλκίς, το οποίο και αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr:
Μετατέθηκε ψηφιακή σύνοδος ηγετών της CELAC για να «καταδικαστεί» η εισβολή στην πρεσβεία του Μεξικού στον Ισημερινό
Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν πύραυλο των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Πέμπτη κατέστρεψαν πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) που είχε εκτοξευθεί από περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι.
28 χρόνια κάθειρξης από περουβιανό δικαστήριο στους δολοφόνους 4 υπερασπιστών του περιβάλλοντος
Περουβιανό δικαστήριο καταδίκασε χθες Πέμπτη πέντε άνδρες να εκτίσουν σχεδόν τριάντα χρόνια κάθειρξης ο καθένας για τις δολοφονίες το 2014 τεσσάρων αυτοχθόνων ηγετών που αγωνίζονταν εναντίον της παράνομης υλοτομίας σε παραμεθόρια περιοχή, στα σύνορα Περού-Βραζιλίας.
Θεσσαλονίκη: Στα… κόκκινα ο περιφερειακός – Δύσκολη η κατάσταση σε Λαγκαδά και Εγνατία
Για άλλη μια μέρα ο περιφερειακός είναι βαμμένος στα… κόκκινα, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα ξεκινά στον περιφερειακό από το ύψος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και φτάνει μέχρι την έξοδο για Κωνσταντινοπολίτικα, με τους χάρτες να είναι βαμμένοι σε κόκκινο και μπορντό χρώμα.
Γαλλία: Σε δεκάμηνο κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση καταδικάστηκε άνδρας που επιχείρησε να πυρπολήσει τζαμί στη Βρετάνη
Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε δεκάμηνο κατ’ οίκον περιορισμό έναν άνδρα που επιχείρησε να πυρπολήσει τζαμί στο Σεν Μαλό της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία.
Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη όταν το τζαμί ήταν άδειο και η φωτιά σβήστηκε προτού πάρει διαστάσεις.