espa pkm

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026, 11:19:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Π.Ε. Κιλκίς, διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα οφέλη των Social Media στην Εστίαση», με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προβολή και ανάπτυξή τους.

Η Τρίτη, 9 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των εργασιών των Ομίλων και των Καινοτόμων δράσεων, στην σχολική κοινότητα. Τα προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με συμμετοχή 90 περίπου μαθητών και μαθητριών όλων των τάξεων -ανάλογα με το που απευθυνόταν ο κάθε Όμιλος- και λειτουργούσαν για ένα δίωρο,  μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου.

Η Ινδία ζήτησε εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε το πετρελαιοφόρο τάνκερ Settebello. Η επίθεση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και έχει οδηγήσει σε διπλωματικές ενέργειες από την πλευρά της Ινδίας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τη θαλάσσια ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και τον στρατηγικό ρόλο των ευρωπαϊκών λιμένων, υπό την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η Ευρώπη απαιτεί μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη συνδεσιμότητα, δήλωσε ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η αλληλεγγύη και η προσφορά βρίσκονται στο επίκεντρο της «4ης Γιορτής Ζωής-Μία πόλη, μια καρδιά», που διοργανώνει ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ-Βασιλική Κόμνου», σε συνεργασία με τον Αίαντα Πυλαίας, την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, προπονητής του ΠΑΟΚ, έκανε έναν απολογισμό της συνεργασίας του με την ομάδα μέχρι τώρα, ενώ ανέπτυξε και τα σχέδιά του για το μέλλον. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, τόνισε ότι «τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ» και υπογράμμισε τη σημασία των πράξεων έναντι των λόγων.

Σημαντικές διαφορές στις απόψεις και προσδοκίες για την αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται μεταξύ μεσιτών και πολιτών, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (11-6-2026)

Τις προτάσεις της για τη λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων και για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Κιλκίς στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριο Μάλλιο.