espa pkm

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026, 8:34:48 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σουμάτρα της Ινδονησίας είχαν δυσάρεστη κατάληξη, με τον απολογισμό των αρχών να αναφέρει 19 νεκρούς και 7 αγνοούμενους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή Πεσισίρ Σελατάν της Δυτικής Σουμάτρας, αναγκάζοντας περίπου 70.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εξεύρουν ασφαλές καταφύγιο σε άλλες περιοχές.

Η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη αντέδρασε έπειτα από μια τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο άτομα που ανήκουν στην τρανς κοινότητα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Αετός Κιλκίς παρότι πάλεψε γενναία έχασε και στο δεύτερο αγώνα των πλέι όφ από τον Άθλο Αλεξάνδρειας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εχασε και ο Εργόναθλος από τον ΑΟΚ Βέροιας, κι έτσι η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί σε τρίτο αγώνα στις 13 Μαρτίου μέσα στο Πολύκαστρο.

Σήμερα, το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή ανακοίνωσε ότι το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού “Gen. Frank S. Besson” ξεκίνησε το ταξίδι του από τη βάση Λάνγκλεϊ-Γιούστις στη Βιρτζίνια προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την άποψή του ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, “προκαλεί περισσότερα προβλήματα παρά προσφέρει βοήθεια στο Ισραήλ” με την προσέγγισή του στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Δύο νεαρά άτομα που είναι τρανσέξουαλ δέχτηκαν επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα νεαρών ατόμων το Σάββατο το βράδυ.

Τα θύματα ήρθαν αντιμέτωπα με εξύβριση, μπουκάλια που τους πέταξαν, ενώ οι νεαροί τους έφτυσαν κιόλας.

Σε πρόσφατα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media, ακούγονται οι δράστες να απειλούν και να επιτίθενται λεκτικά σε δύο άτομα που είναι τρανς, ενώ πολίτες παροτρύνουν τους επιτιθέμενους να σταματήσουν και να μην προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη.

Δεν υπήρξε κάποια απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά του «Μοχάμαντ», δηλώνει η εταιρεία ρομποτικής που τον κατασκεύασε.

Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media ένα viral βίντεο που δείχνει ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης να αγγίζει τα οπίσθια μιας γυναίκας ρεπόρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε φεστιβάλ τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του συνασπισμού κατέρριψαν τουλάχιστον 28 drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό βομβαρδισμό που έπληξε το σπίτι τους στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ani.