espa pkm

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026, 3:24:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε χθες, Δευτέρα 18.12.2023 σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το Πρόγραμμά της «Ημέρες Μνήμης του Ελληνισμού 1922-1924» που περιλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών μνήμης και τιμής με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης για την ανταλλαγή των πληθυσμών (1923).

Οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Προγράμματος υλοποιούνται σε συνεργασία με υψηλού κύρους φορείς και προσωπικότητες από το χώρο της Επιστήμης και του Πολιτισμού με στόχο την συμβολή στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και τον εμπλουτισμό της ιστορικής έρευνας για αυτή, την καθοριστική για τον Ελληνισμό περίοδο της ιστορίας του.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας καλεί τους κατοίκους της Γρίβας και κάθε ενδιαφερόμενο την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας.

Η δενδροφύτευση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Νηπιαγωγείο, στην Κοινότητα, στο Σπίτι Παιδιού και στο Δημοτικό Σχολείο.

Το Δασαρχείο Κιλκίς οργανώνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: Δασικός πλούτος Π.Ε Κιλκίς: δυνατότητες και προοπτικές Διαχείρισης, Προστασίας Ανάπτυξης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-12-2023)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-12-2023)

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και τραγούδια πλημμύρισαν χθες βράδυ τον ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Τα παιδιά των Κατηχητικών Τμημάτων του Ιερού Ναού απέδωσαν, μοναδικά, παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Προηγήθηκε ο χορός των ιεροψαλτών που τραγούδησε χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Ο δήμος Παιονίας ολοκλήρωσε την προμήθεια ενός μικρού  ανοικτού απορριμματοφόρου οχήματος με ανατροπή  , για την κάλυψη των αναγκών του δήμου  στη αποκομιδή απορριμμάτων σε  χωριά , όπου λόγω στενών ( σε πλάτος ) κοινοτικών οδών   είναι αδύνατη η πρόσβαση στα κοινά απορριμματοφόρα οχήματα που ήδη διαθέτει η Δ/νση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού.  

Η δαπάνη ανήλθε  στο ποσό των 59.644,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%  και χρηματοδοτήθηκε  από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.    

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Κιλκίς το βιωματικό σεμινάριο για παιδιά  ηλικίας 8-9 χρονών με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία», διάρκειας 15 ωρών. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 παιδιά. Στόχος ήταν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και ανάπτυξης στόχων, που λειτουργούν προστατευτικά για την πρόληψη των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών. Μέσα από ατομικές κι ομαδικές δραστηριότητες, δραματοποίηση, παιχνίδια κι αφήγηση ιστοριών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να κατανοήσουν πώς λαμβάνουν αποφάσεις κι από πού επηρεάζονται, να σκεφτούν τι χρειάζονται για να επιλέξουν σωστά για αυτά, να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, να επικοινωνούν με θετικό τρόπο, να μάθουν να διαχειρίζονται τις παρορμητικές τους συμπεριφορές, να υιοθετήσουν κανονιστικές απόψεις/ αντιλήψεις/ στάσεις σχετικά με τις βλαβερές συμπεριφορές και συνήθειες, να μιλήσουν για τους στόχους τους και να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους να τους πετύχουν και να μάθουν να είναι υπεύθυνα.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την κυρία Τσεκούρα Μαρία της εταιρείας Greekaki A.E. για τη δωρεά στο σχολείο μας χρηματικού ποσού

Οι Διευθύντριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι μαθητές και η ευρύτερη κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Σ.Σ. Μουριών, ευχαριστούν θερμά το Κε.Δι.Βι.Μ. «Επιμορφωτική Κιλκίς» για την ευγενική χορηγία δύο συναρμολογούμενων μεταλλικών καθισμάτων (παγκάκια) που θα ομορφύνουν τους διαδρόμους του σχολείου μας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μαθητών μας.