Η Fly Over ξεκινάει καλώς εχόντων των πραγμάτων στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και είναι ίσως από τις μοναδικές περιπτώσεις που οι Θεσσαλονικείς δεν είναι διχασμένοι για την πραγμάτωσή του: Ναι, να γίνει αλλά ξεκάθαρα μετά την παράδοση του Μετρό.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Όχι, δε θέλω να βάλω πάλι πλάτη για τη δημιουργία ενός φαραωνικού έργου στη Θεσσαλονίκη
Κατάληψη στο παλιό κυλικείο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
Σε κατάληψη χώρου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, όπου λειτουργούσε σε προηγούμενη περίοδο κυλικείο προχώρησαν μέλη φοιτητικής παράταξης του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη της παράταξης «Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere» δημοσιεύουν φωτογραφίες από τη δράση τους, «πρόγραμμα» της κατάληψης για τις επόμενες μέρες και αναφέρουν ότι κατέλαβαν τον χώρο, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, για να δημιουργήσουν το «Ελευθεριακό στέκι Privavera».
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του Κιλκίς μετά και την ανακήρυξή τους από το Πρωτοδικείο
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και ανακατατάξεις -όπως αυτές στο δήμο Παιονίας- είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς όσον αφορά την ανακήρυξη των νέων δημοτικών συμβούλων του Κιλκίς που από τον Ιανουάριο αναλαμβάνουν τις τύχες του δήμου Κιλκίς.
Είναι γνωστό πως ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων έχει μειωθεί σε 35 από 41 που είναι σήμερα. Στο δήμο Κιλκίς οι γραμμένοι είναι 64.799, ψήφισαν 32.367, άκυρα 524, λευκά 161.
Δίκη Εμμανουέλας: “Το αυτοκίνητο αυτού του καθάρματος δε μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητά του” – Διακόπηκε η διαδικασία
Άρχισε σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Εμμανουέλας η οποία σκοτώθηκε πέρυσι σε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από παράσυρση.
Την Παρασκευή η συνάντηση Ζέρβα – Αγγελούδη
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης αναμένεται να συναντηθεί μεθαύριο στο δημαρχιακό μέγαρο με τον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Γράφει ο Δημήτρης Κετικίδης
Ο κ. Αγγελούδης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί από την ημέρα που εξελέγη δήμαρχος, θα βρεθεί την Παρασκευή με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Δίκη για τον θάνατο της Εμμανουέλας: Στις 29 Νοεμβρίου η συνέχιση της διαδικασίας – «Ήταν αυτοκίνητο για να τρέχει σε πίστα»
«Δεν θέλω καν να κοιτάξω στο πρόσωπο τον δράστη» είπε η μητέρα της φοιτήτριας.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης
Στις 29 Νοεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας Εμμανουέλας η οποία έχασε τη ζωή της μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέρυσι το Νοέμβριο.
Ύστερα από την απάντηση του Ν. Ταχιάο στον Σ. Παραστατίδη - Ζήσε Μάη μου να δεις δρόμο
Από τα μέσα του 2021 το ΤΑΙΠΕΔ είχε επιλέξει τον προτιμητέο επενδυτή (ΤΕΡΝΑ) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού μετά το σχετικό διαγωνισμό. Το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου στη Βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Στέφανου Παραστατίδη πότε επιτέλους θα βελτιωθεί με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου το τμήμα Πολύκαστρο-Χαλάστρα της ΠΑΘΕ, παρέπεμψε στις ελληνικές Καλένδες. Κάπως έτσι μεταφράζεται η απάντησή του πως η παραχώρηση θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου σε χρόνο αδιευκρίνιστο!
Χωρίς ο κ. Ταχιάος να εξηγήσει γιατί μέχρι τώρα καθυστερεί η διαδικασία παραχώρησης, είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με σχετική επιστολή του, σκοπεύει, μέχρι το τέλος του έτους, να κλείσει την σύμβαση με τον προτιμητέο επενδυτή.
Θεσσαλονίκη: «Τα όσα ζήσαμε με το Μετρό θα μοιάζουν με παιδική χαρά λόγω FlyOver – Το μποτιλιάρισμα θα αυξήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση»
Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται να προκληθεί στη Θεσσαλονίκη, στον περιφερειακό και τους κεντρικούς δρόμους, λόγω των έργων για τη δημιουργία του FlyOver.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής
Πολύ έντονο είναι το πρόβλημα της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς τόσο στο κέντρο της πόλης (κατά κύριο λόγο) όσο και στον περιφερειακό δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, απόρροια των λίγων αστικών που βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους.
Θεσσαλονίκη: Το Ολύμπιον υποδέχεται σήμερα τη Μόνικα Μπελούτσι
Στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Μόνικα Μπελούτσι θα βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη (2/11).
Η Ιταλίδα σταρ θα βρεθεί απόψε στις 22:30 στο Ολύμπιον για την προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις» στο πλαίσιο του ΦΚΘ.
Αρχίζει η μαζική παραγωγή των ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων για τη Θεσσαλονίκη
Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν, χθες, με επιτυχία και συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία εκκινεί η μαζική παραγωγή των οχημάτων.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι ποιότητας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και της Επιτροπής Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΟΣΥ ΑΕ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», στην Κίνα.