Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης έστειλε μέσα από το επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα X, η Κομισιόν προς την Ελλάδα, για τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την χώρα αυτό το καλοκαίρι
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Κομισιόν για πυρκαγιές: «Ελλάδα δεν είσαι μόνη» – Η βοήθεια μέσω του rescEU
O Βολοντίμιρ Ζελένσκι καρατόμησε τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας
Σε μια απροσδόκητη απόφαση που προκάλεσε έκπληξη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να απομακρύνει τον Υπουργό Άμυνας, Ολέξιι Ρέζνικοφ, και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ.
Τουρκία: Ο Πράσινος ο ουρανός από το πέρασμα μετεωρίτης (Vid)
Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο από την Τουρκία τον οποίο δείχνει τον ουρανό να φωτίζεται από ένα πράσινο μετεωρίτη
Οι πράσινοι άξονες φωτός καταγράφηκαν από την κάμερα καθώς περνούσε πάνω από την πόλη Ερζουρούμ και την επαρχία Γκουμουσχάνε στα ανατολικά της χώρας
Ρωσία: Επιθέσεις με drones σε λιμενικές εγκαταστάσεις κοντά στη Ρουμανία
«Μη στρατιωτικές βιομηχανικές» εγκαταστάσεις στον Δούναβη, στη νοτιοδυτική Ουκρανία έπληξαν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη –drone– δήλωσε την Κυριακή (3/9) το Κίεβο
Από την πλευρά της η Μόσχα διευκρίνισε ότι έπληξε ένα λιμάνι στην περιοχή αυτή στη μεθόριο με τη Ρουμανία.
Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του
Γράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου, φιλόλογος.
Υπάρχουν παραμύθια, που στο τέλος χαμογελούν και σου λένε «...ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα ...» Υπάρχουν όμως και παραμύθια, για θεούς, ήρωες, τιτάνες και δαίμονες με υποχθόνιες ρίζες, που προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό όπως: «ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του...». Την απέχθεια και τον αποτροπιασμό του μύθου αυτού τόνισαν περίτρανα με αισθητική δεινότητα οι ζωγράφοι: Ο Ισπανός Γκόγια και ο Ολλανδός Ρούμπενς.
Γεύμα με τον Άδωνι στο Κιλκίς
Πολιτική συνεστίαση με ομιλητή τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη οργανώνει η ΔΕΕΠ ν. Κιλκίς του κυβερνώντος κόμματος για την προσεχή Παρασκευή και στη σχετική πρόσκληση αναγράφεται:
«Η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Κιλκίς σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. και Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την Παρασκευή 8/9/2023, ώρα 14:30, στο «Κτήμα των Ευχών».
Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση του Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης Κοσόβου. Η αξιολόγηση στη Ν. Σάντα Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αξιολόγηση του Επιτελείου του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης Κοσόβου «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF), τη διοίκηση του οποίου αναλαμβάνει η Ελλάδα.
Η Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός χωρίς αποκλεισμούς, δημοκρατικού και πολυεθνικού Κοσσυφοπεδίου.
Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στις νέες ταυτότητες – “Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη” (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)
Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην Θεσσαλονίκη πολίτες που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική εφαρμογή των νέων ταυτοτήτων
Μέλη από διάφορες οργανώσεις, και απλοί πολίτες διαμαρτύρονται στην απόφαση της κυβέρνησης να κάνει υποχρεωτικές τις νέες ταυτότητες, τονίζοντας ότι φακελώνουν τον κόσμο και είναι σατανικές.
Ιράκ: Επεισόδια στο Κιρκούκ – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Τρεις Κούρδοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Κιρκούκ, πολυεθνική πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από αρκετές ημέρες εντάσεων
ΚΚΕ: «Τα περιστατικά βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κιλκίς έχουν αιτία την υποστελέχωσή του»
Με αφορμή τα περιστατικά βίας και επιθέσεων απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα περιστατικά προπηλακισμών, επιθετικής συμπεριφοράς, όπως αυτά καταγράφονται και καταγγέλλονται από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς είναι φαινόμενο το οποίο αυξάνεται και δεν αφορά μόνον το νοσοκομείο της πόλης μας.