espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:11:52 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λάβει κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των κεφαλαίων που ζητούσαν, με άλλα λόγια 268 εκατομμύρια δολάρια, για τις επιχειρήσεις με σκοπό να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Οι αρχές του Ισημερινού αύξησαν χθες Παρασκευή στους 23 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων κατολίσθησης που έθαψε μέρος συνοικίας της πόλης Αλαουσί, στις Άνδεις.

Γιγάντιο τμήμα ορεινού όγκου αποκολλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και χτύπησε τη συνοικία στην περιφέρεια τηςπόλης 45.000 κατοίκων στην επαρχία Τσιμποράσο, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Κίτο.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες με μανία την πολιτεία του Αρκάνσας, στον αμερικανικό Νότο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Στο Αρκάνσας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γουίν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέπτυξε περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς.

Φωτιά σε μοτοποδήλατο εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (1/4) σε περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:15 από άγνωστη προς το παρόν αιτία σε μοτοποδήλατο επί της οδού Άθωνος.

Η Κυβέρνηση  διατείνεται ότι με το νέο νομοσχέδιο για το νερό θέλει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και όχι να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Οι προθέσεις της όμως δεν κρύβονται καθώς έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις (υγεία -παιδεία-ενέργεια κ.α) ότι θεωρεί τις ιδιωτικοποιήσεις ως ένα μέσο για τον σκοπό αυτό. Στην Θεσσαλονίκη ήδη η προσπάθεια είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια οι αντιδράσεις όμως του κόσμου ματαίωσαν προς το παρόν τα σχέδια εκχώρησης του 51% σε ιδιώτη. Τι έγινε όμως σε όσες χώρες προχώρησαν σε ιδιωτικοποίηση;

Μετά από πάρα πολλές συναντήσεις και συσκέψεις με όλους τους φορείς και πολίτες της πόλης του Κιλκίς η Δημοτική Αρχή πήρε τελικά μια απόφαση – σταθμό, γράφοντας ιστορία. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του eidisis.gr, η διοίκηση Κυριακίδη αποφάσισε να ξηλώσει όλο το… Τσιμεντόπαρκο, των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και να μετατρέψει το κεντρικό πάρκο της πόλης σε έναν πραγματικό ΚΗΠΟ πρασίνου, με φύτευση γκαζόν και δεκάδων δένδρων.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε με μανία τη Λιτλ Ροκ και γειτονικές πόλεις στην πολιτεία Άρκανσο, στον αμερικανικό Νότο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και άφησε πίσω του άλλους περίπου 30 τραυματίες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ διέλυσε οροφές και τοίχους κτιρίων, σκόρπισε αυτοκίνητα σαν να ήταν παιγνίδια, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λάβει κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των κεφαλαίων που ζητούσαν, με άλλα λόγια 268 εκατομμύρια δολάρια, για τις επιχειρήσεις με σκοπό να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Περουβιανό εφετείο επικύρωσε χθες, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, την απόφαση να προφυλακιστεί για 36 μήνες ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διαφθορά και τέθηκε υπό κράτηση αμέσως μετά την παύση του τον Δεκέμβριο από το κοινοβούλιο, που του πρόσαψε «εξέγερση», πως αποπειράθηκε πραξικόπημα ανακοινώνοντας πως θα το διέλυε και θα κυβερνούσε με διατάγματα.

Έχουμε ένα κομματικό σύστημα, το οποίο είναι στενότερο του εύρους των προβλημάτων και στενότερο του εύρους της κοινωνίας” επεσήμανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή πολιτικής επιστήμης Νίκου Μαραντζιδη, με τίτλο: “Στη σκιά του Στάλιν”, στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.