espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 5:54:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τραγικό περιστατικό συνέβη στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς, το βράδυ της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 2025, με έναν 48χρονο Αντισυνταγματάρχη να χάνει τη ζωή του, συγκλονίζοντας την 71η Ταξιαρχία και την κοινωνία του Κιλκίς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ο αντισυνταγματάρχης μετέβη στη ΛΑΦ για το δείπνο του και ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζαλίστηκε, με το χέρι του να ιδρώνει και να μουδιάζει.

Τα προβλήματα πολλά και  βραχνάς που πνίγει και τους αγρότες του ν.  Κιλκίς. Στη Νίκαια τις προάλλες συμμετείχαν και αγρότες από το νομό και την Παιονία ειδικότερα. Το ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις είναι ευκταίο από όλους.

Την Πέμπτη 20.11.2025, ημέρα επίσκεψής μας στον ιερό ναό Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, τα τμήματα της Β΄ γυμνασίου (Β΄1, Β΄2, Β΄3) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν από τους σημαντικότερους ναούς, με βαθιά ιστορική και θρησκευτική αξία.

Η αντικατάσταση των θερμικών λαμπτήρων – φωτιστικών σωμάτων από νέας τεχνολογίας λαμπτήρες Led αποτελεί ένα από τα στοιχήματα της αυτοδιοίκησης πανελληνίως.

Δεν είναι μόνο το περισσότερο φως και η ασφαλέστερη επομένως πόλη και οικισμός το μοναδικό κέρδος.

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Πολυκάστρου.

Το 17ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς με τον Πολιτιστικό Μουσικό Σύλλογο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2025 09:28

Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ ...

Οι κοντόφθαλμες αντιλήψεις, ένας βαλκανικού τύπου τοπικισμού, εν τέλει οι ίδιες παθογένειες, κανοναρχούν τη δημόσια ζωή μας.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, αφού νωρίτερα και μέχρι το 1984 ο Παρασκευάς Αυγερινός έβαλε το θεμέλιο λίθο, οργανώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2025 09:27

Τα ίδια πάντα Παντελάκη μου

Οι μισοί σχεδόν ελεύθεροι επαγγελματίες ή ποσοστό 49,7% δήλωσαν το 2024 ετήσιο εισόδημα 3.665 ευρώ ή 305 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα να φορολογούνται μέσω τεκμηρίων, αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή”.

"Εχοντας στην αρχική σύνθεση τρεις ποδοσφαιριστές από την Κ15 και συνολικά τέσσερις στην αποστολή, ο Αλέξανδρος Κιλκίς παρά το γεγονός πως είχε σχετικά καλή εικόνα γνώρισε την ήττα με 4-0 στην Αργυρούπολη.

"Έχουν μπει στα βαθιά αλλά τα πηγαίνουν περίφημα! Η Κ13 του Αλέξανδρου Κιλκίς επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Μαραθώνα Καλαμαριάς για το πρωτάθλημα της Κ14 της ΕΠΣ Μακεδονίας φτάνοντας έτσι τους 7 βαθμούς.