espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 10:08:41 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί διακοπή ρευματοδότησης την Παρασκευή 12 Μαϊου από τις 20:00 έως τις 23:00 στους οικισμούς Άνω, Μέσοι και Κάτω Απόστολοι, Μαυρονέρι, Πικρολίμνη, Ξυλοκερατιά, Γαλλικός, Νέο Γυναικόκαστρο και Βακούφι λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Επαγγελματίες υγείας της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Κιλκίς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κιλκίς θα βρίσκονται την Τρίτη 16 Μαϊου στην πλατεία Λατσιών Κιλκίς (πρώην πλατεία Δημαρχείου) από τις 10:00 έως και τις 12:00 και θα ενημερώνουν τους διερχόμενους πολίτες με έντυπο υλικό για την πρόληψη και τις επιπτώσεις της υπέρτασης.

Παράλληλα θα διενεργείται μέτρηση αρτηριακής πίεσης σε όσους το επιθυμούν.

Η υγειονομική πρωτοβουλία υλοποιείται με αφορμή την 17η Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης.

Μεταλλικό αντικείμενο, που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης, έπεσε σε σπίτι στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Διαπέρασε την οροφή και κατέληξε σε ένα δωμάτιο, στο οποίο δεν υπήρχε κανένας εκείνη τη στιγμή κι έτσι δεν κατεγράφη κανένας τραυματισμός.

Βρετανός χάκερ δήλωσε ένοχος για τον ρόλο του σε σειρά κυβερνοεπιθέσεων, η πιο εντυπωσιακή από τις οποίες είχε στόχο το 2020 τους λογαριασμούς Twitter, TikTok και το Snapchat προσωπικοτήτων όπως ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Έλον Μασκ.

Μέτρα για τις… πισίνες παίρνει η Ισπανία, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα ξηρασίας.

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πόλη Βακαρίσες της Ισπανίας, κοντά στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του 1970, με το όνειρο να αποκτήσουν ένα σπίτι με μεγάλο κήπο και πισίνα για να μπορούν να απολαμβάνουν με άνεση τα ζεστά καλοκαίρια.

Από το ατύχημα δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην οδό Δενδροποτάμου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να βγει από την πορεία του το ΙΧ και να χτυπήσει στις προστατευτικές μπάρες.

Σάλπισμα νίκης αποτέλεσε η μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Νίκου Καραγιαννακίδη, στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace.

Μέσα από εταιρεία – «βιτρίνα», με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία, θα κατέληγε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να διακινηθεί, το φορτίο των σχεδόν 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε από την ΕΛ.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της άσκησης Defender Europe -23/Swift Response 23 θα πραγματοποιηθούν ρίψεις αλεξιπτωτιστών συμμαχικών χωρών στην περιοχή του Ανθοφύτου σήμερα το βράδυ, αύριο Πέμπτη 11 Μαΐου και την Παρασκευή 12 Μαΐου κατά τις βραδινές ώρες.

Ο Δημήτρης Λάλος [Διόνυσος] και ο Γιώργος Χριστοδούλου [Πενθέας] ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καλλιτεχνικό γεγονός του Καλοκαιριού.

ΚΙΛΚΙΣ |Τετάρτη 19 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου. Προπώληση από 10 ευρώ

Η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία  του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Δυο σημαντικοί ηθοποιοί μοιράζονται τους βασικούς  ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.