espa pkm

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2026, 8:55:10 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της πίτας που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 1 το μεσημέρι στο Κέντρο Δειλινά Δροσάτου (στο δρόμο προς Δοϊράνη).

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 09:55

Εκεί "ψηλά" στο... Χαμηλό

Του Βασίλη Αθανασιάδη.
Ακριβώς πάνω στη συνοριογραμμή της χώρας μας, Δυτικά του Αξιού ποταμού, μπροστά και Ανατολικά του αιματοποτισμένου λόφου ΡΑΒΙΝΕ (1 Μαΐου 1917), βρίσκεται το χωριό ΧΑΜΗΛΟ, της κοινότητας ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ, του Δήμου ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
   Ένα ημικύκλιο Ανατολικά, Νότια και Δυτικά σχηματίζουν τα χωριά Ειδομένη, Δογάνης, Πλάγια, Φανός και Σκρά και μπροστά τους κάτω χαμηλά, "πάνω" στα σύνορα βρίσκεται ο λόφος ΡΑΒΙΝΕ και το χωριό Χαμηλό.

Μέσα σε μία ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, η κοπή βασιλόπιτας  του πολιτιστικού συλλόγου "Άγιος Τρύφων"  Γουμένισσας.

Η αίθουσα του συλλόγου γέμισε ασφυκτικά από μέλη, χορευτές  και φίλους ανταλλάσοντας ευχές για μια νέα, δημιουργική, πολιτιστική χρονιά και  με την ευχή όλων ο σύλλογος να συνεχίσει τον δραστήριο ρόλο του προς σημαντικό όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικρολίμνης καλεί όλα τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του συλλόγου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. με τα εξής θέματα:

  • Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έτους 2022.
  • Προϋπολογισμός έτους 2023.
  • Κοπή βασιλόπιτας.

Μετά την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας (πλακούντα) και την απονομή βραβείων αριστευσάντων μαθητριών και μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου, τέκνων μελών του Παραρτήματος Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που οργανώθηκε με επιτυχία στη ΛΑΦ Κιλκίς, η διοίκηση του Παραρτήματος οργανώνει ανάλογη εκδήλωση και στο δήμο Παιονίας.

Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12:00  στη Λέσχη Αξιωματικών Πολυκάστρου.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε σήμερα πως θα αγοράσει 40 στρατιωτικά ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ έναντι εκτιμώμενου τιμήματος 2,8 δισεκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δώσει πράσινο φως στη δυνητική πώληση τον Αύγουστο του 2022.

Σε ηλικία 118 ετών απεβείωσε μοναχή η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία χρόνια

Η αδελφή Αντρέ -κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν- η Γαλλίδα μοναχή που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 118 ετών, όπως ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας στον οποίο φιλοξενούνταν, στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Την απομάκρυναν αστυνομικοί από το σημείο των διαδηλώσεων

Ελεύθερη αφέθηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με άλλους ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό κράτηση για αρκετές ώρες, ύστερα από τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στο Λούτσερατ σχετικά με την επέκταση του ανθρακωρυχείου.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πρσαγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, μέλη της ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (στην οδό Σαπφούς) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δίωξη ενός συνδικαλιστή.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Brazilian jiu jitsu της IBJJF στις 23 με 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι θα συμμετέχει ο Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ με τον αθλητή Μανουσαρίδη Φάνη.

Ο προπονητης Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος και το διοικητικό συμβούλιο του συλλογου του εύχονται "καλή επιτυχία και την καλύτερη δυνατή διάκριση χωρίς τραυματισμούς.
Είμαστε σίγουροι για την διάκρισή σου καλή επιτυχία".