espa pkm

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2026, 6:09:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις 23 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή το σχολικό συγκρότημα του Σ.Σ. Μουριών, ήτοι Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο, είχε την ευκαιρία να εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Σ.Σ. Μουριών δι’ ευχών του Αγίου Μητροπολίτου Πολυανής και  Κιλκισίου, Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου.

Ο Δήμος Παιονίας και σε αυτές τις εορτές στέκεται στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, προσφέροντας «γεύματα αγάπης» παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους που μένουν σε χωριά του Δήμου Παιονίας, τα οποία βρίσκονται μακριά από συγγενικά τους πρόσωπα και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος ασφαλής τρόπος, να εφοδιαστούν το γεύμα τους αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Ο 53χρονος είχε κάνει έκπληξη στη γυναίκα του τα εισιτήρια για το ταξίδι στη Ρουμανία, αναφέρει η μητέρα του.

Η μητέρα του 53χρονου από τη Λάρισα, μίλησε στο newsit.gr για το τροχαίο και το μοιραίο ταξίδι στο Βουκουρέστι που στοίχισε τη ζωή στο παιδί της.

Σοκαρισμένη είναι η γαλλική πρωτεύουσα μετά τη χθεσινή ένοπλη επίθεση κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, από την οποία έπεσαν νεκροί τρεις άνθρωποι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

«Όλα οικοδομήθηκαν πάνω σε πλαστά έγγραφα» υποστηρίζει «Το Ερπετό».

Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Σαρλ Σομπράζ, 78 ετών, γνωστός με το προσωνύμιο «Το Ερπετό», ο οποίος απελάθηκε από τις αρχές του Νεπάλ αφού πέρασε εκεί σχεδόν είκοσι χρόνια στη φυλακή για το φόνο δύο τουριστριών από τη Βόρεια Αμερική, επέστρεψε σήμερα το πρωί στη Γαλλία.

Η διοικητική παραλαβή και παράδοση προς χρήση από τον Δήμο Παιονίας έργου με παρεμβάσεις βελτίωσης, αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιονίας (σε Αξιούπολη και Πολύκαστρο) έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προς τον Δήμο Παιονίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην παραλία της Σάντα Μόνικα, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν αρκετοί επισκέπτες.

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna 150 συνετρίβη σε παραλία της Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πρώην δήμαρχος της Σάντα Μόνικα, Ρεξ Μίντερ, όπως έγινε γνωστό χθες Παρασκευή.

O συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Παρασκευή σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Η συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία, μια χώρα από τους μεγαλύτερες παραγωγούς στον κόσμο, θα μειωθεί κατά περίπου 40% φέτος σε σύγκριση με το 2021 λόγω της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Ένωσης Σιτηρών που ανακοινώθηκαν προς το τέλος της συγκομιδής.