espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 10:12:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μετά από ένα καλό παιχνίδι που έγινε στην Πτολεμαΐδα στην πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής Μακεδονικός Φούφα και ΠΑΟΚ Κρηστώνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους (ανάμεσα τους και αρκετοί από τους φιλοξενούμενους) οι 2 ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη χωρίς όμως να μην μπορεί καμία να πάρει το τρίποντο με τους γηπεδούχους να μένουν με το ….αχ στην φάση του 94.

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Σε λίγες εβδομάδες η μαύρη επετειακή για τον ελληνισμό χρονιά θα περάσει στα κιτάπια της ιστορίας.
Μια χρονιά που πυροδότησε το ενδιαφέρον όχι μόνο ανάμεσα στους ειδικούς ερευνητές της ιστορίας, αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους που ασχολούνται μαζί της αποσπασματικά και περιστασιακά. Απαντήσεις στο τι συνέβη, ποιος έφταιξε και φτάσαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή δόθηκαν μέσα από νέες εκδόσεις βιβλίων και νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας. Μεγάλο και το ενδιαφέρον των νεότερων Ελλήνων που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι συνέβη πριν εκατό χρόνια.

Την εβδομάδα 23/10-29/10/2022 πραγματοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα 6 μαθητών/τριών και 2 εκπαιδευτικών του 1ου Λυκείου Κιλκίς στην πόλη Guimarães, της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στο σχολείο «Agrupamento de Escolas Santos Simeos, Guimaraes» , https://ecoescolas.abae.pt/escola/escola-basica-e-secundaria-santos-simoes/ στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο «PGAC-Peace Global Active Citizenship». (Ειρήνη παγκόσμια – ενεργή πολιτεία) Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της εβδομάδας ήταν το ακόλουθο:

Ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στην πρεμιέρα της γ’ εθνικής.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μακεδονικός Φούφας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 1-1 

Ελασσόνα–Αγγελοχώρι  1-1 

ΑΕΠ Κοζάνης – Ολυμπιακός Βόλου 2-0 

Εδεσσαϊκός – Πιερικός 1-0 

Σβορώνος –Χανιώτης 2-2 

Αγιά  – Κοζάνη 1-5 

Ν. Κεραμίδι – Καστοριά 0-0

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε την Κυριακή ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol επιβεβαίωσαν ότι οι χώρες τους θα εργαστούν για την ταχεία επίλυση του εργατικού ζητήματος εν καιρώ πολέμου

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Άγκυρα εξέφρασε την προσδοκία της να δει συγκεκριμένα βήματα από τη Σουηδία για την εκπλήρωση των αντιτρομοκρατικών υποχρεώσεων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που εκκαθαρίζει τις προσφορές της σκανδιναβικής χώρας και της γειτονικής Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε μία άθλια επίθεση και ανακοινώνει 6 νεκρούς, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων

«Σήμερα, που προσέχουμε πολύ πώς αποκαλούμε τους γύρω μας, συνεχίζει να ελλοχεύει η γλώσσα του μίσους και ταυτοχρόνως από την άλλη πλευρά ελλοχεύουν οι υπερβολές της πολιτικής ορθότητας».

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Α κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς που διεξήχθησαν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

Δυτικός Όμιλος 3η αγωνιστική

Νίκη για τις αθλήτριες του ΑΣ ΑΙΑΣ Kιλκίς απέναντι στον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας με 0-3 σετ

ΤΑ ΣΕΤ: (19-25, 22-25, 18-25)

Σύνθεση ομάδας:

Προπονήτρια: Σακαλάκη Τάνια.