Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η περσινή περίοδος πυρκαγιών ήταν η δεύτερη χειρότερη στο έδαφος της ΕΕ, όσον αφορά την έκταση των καμένων περιοχών
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Με την προσήκουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική μας επέτειος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Με αισθήματα ενότητας και ομόψυχης διάθεσης τίμησε την εθνική επέτειο του Όχι
η Δημοτική Αρχή επεκτείνοντας το πρόγραμμα των θεσμοθετημένων εορταστικών εκδηλώσεων στην επικράτεια του Δήμου Κιλκίς.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης συμμετείχαν στην επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ακολούθως μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο πεσόντων.
Υπογράφηκε η Συμφωνία Χρηματοδότησης του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Ταμείο Μικροπιστώσεων)
Υπογράφηκε, την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 η Συμφωνία Χρηματοδότησης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, και της Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. κυρίας Α. Χατζηπέτρου, ως διαχειριστή του Ταμείου.
ΕΕ: Μέσα στην εξαετία έχουν καταγραφεί οι τρεις χειρότερες περίοδοι δασικών πυρκαγιών στην Ένωση
Τανζανία: Εκτινάχθηκε κατά 40% ο πληθυσμός της μέσα σε 10 χρόνια – Το ζήτημα κοινωνικής βιωσιμότητας που προκύπτει
Η οικονομική πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλάμ βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της ηπείρου.
Ο πληθυσμός της Τανζανίας εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 40% μέσα σε 10 χρόνια, φτάνοντας τα 61,7 εκατομμύρια, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας, επισημαίνοντας ότι αυτή η ταχεία αύξηση του πληθυσμού συνιστά ένα «βάρος» για τον επιμερισμό πόρων.
Ζελένσκι: Το Κίεβο θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον Τσέχο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα, ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα του ΟΗΕ για την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών «όπως έχουμε συμφωνήσει» με τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία.
Κ. Νοτοπούλου: Το Κυβερνείο εκπέμπει SOS – Σχέδιο διάσωσης και αξιοποίησης του
«Τα τελευταία χρόνια, έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί στην ανηλεή φθορά του χρόνου, με τη σημερινή εικόνα του ιστορικού αυτού κτιρίου να είναι οικτρά απογοητευτική».
Το θέμα της διάσωσης και αξιοποίησης του Κυβερνείου (Παλατάκι) στη Θεσσαλονίκη φέρνει με επίκαιρη ερώτησή της στη βουλή, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.
Τα οινοποιεία της Θεσσαλονίκης στο περιοδικό LUXX των Times
Μια «γεύση» από τον οινικό πλούτο της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να πάρει η Βρετανίδα ταξιδιωτική, lifestyle αρθρογράφος και συγγραφέας του πολυβραβευμένου βιβλίου «The Wandering Vine: Wine, The Romans and Me», Νίνα Καπλάν (Nina Caplan), την οποία φιλοξένησε στην πόλη ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού της Μ.
Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο Ζέρβα για τον ενεργειακό στολισμό της πόλης – Πως θα μειωθεί κατά 58% η φετινή κατανάλωση
«Η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης φέτος θα είναι 58% μικρότερη σε σχέση με το 2021», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Τους τρόπους με τους οποίους ο δήμος Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα, θα στολίσει εορταστικά την πόλη και παράλληλα θα εξοικονομήσει ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θέλει να ακούσει την Τουρκία για το επεισόδιο με τους μπράβους του Ερντογάν το 2017 – Τι είχε συμβεί
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να επανεξετάσει τις αποφάσεις Πρωτοδικείου και Εφετείου για τα επεισόδια.
Ήταν 2017 όταν άνδρες της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάνφορώντας τα γνωστά μαύρα κοστούμια συνόδευαν τον Τούρκο πρόεδρο στην Ουάσινγκτον.
Αργεντινή: Στη Βραζιλία σήμερα ο Αργεντίνος πρόεδρος για να συγχαρεί από κοντά τον νικητή των προεδρικών εκλογών Λούλα
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες θα ταξιδέψει στη Βραζιλία σήμερα για να συναντήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος νίκησε οριακά τον απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.