Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που συνδέονται με το “πράσινο” επιχειρηματικό μοντέλο της γεωργίας άνθρακα, παρουσιάστηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της 29ης Αgrotica η Gaia Επιχειρείν, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης Farm Europe, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Συνεργατικό Σχηματισμό Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία (AG Cluster).
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Θεσσαλονίκη – 29η Agrotica: Προκλήσεις και ευκαιρίες με τη γεωργία άνθρακα
Κιλκίς 1965: ένας νομός που ξεχάστηκε (μέρος ΙΙ)
Από το αρχείο του Θανάση Βαφειάδη: Της Αγγελικής Δαμίγου – Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ το 1965.
Η ιατρική του μεσαίωνα ξαναζή σε τούτα τα χωριά. Για τις δερματικές παθήσεις χρησιμοποιούν κατράμι, κοπριά, και κεζάπι (υδροχλωρικό οξύ). Για τον κοιλόπονο λιναρόσπορο. Για τα σπυριά και τα πρηξίματα τα ξόρκια. Εκτός από τη φυματίωση, υποφέρουν κι από λοιμώδη ηπατίτιδα, που είναι αποτέλεσμα όπως μου εξήγησε ο παθολόγος του νοσοκομείου κ. Τηλιακός της διατροφής και ύδρευσης.
Γεωργαντάς στα εγκαίνια περιπτέρου ΥΠΑΑΤ στην Agrotica: Η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων «διαβατήριο» για τις διεθνείς αγορές
Τις μεγάλες δυνατότητες για εξαγωγές που έχουν τα ελληνικά προϊόντα ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΥΠΑΑΤ, στην Agrotica Helexpo 2022.
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για την συνομιλία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ρωσίας
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε σήμερα να δώσει λεπτομέρειες για την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία από τον περασμένο Μάιο μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και του Ρώσου ομολόγου του πέραν του ότι ο Όστιν τόνισε την ανάγκη για γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Πλανητάρχης» σε σύγχυση: Έχασε πάλι το… δρόμο του ο Μπάιντεν (vid)
Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, αλλά τρεις φορές που ο Τζο Μπάιντεν χάνει τον προσανατολισμό του και δεν ξέρει που πρέπει να πάει, μετά από ομιλία του.
Μακρόν κατά ΗΠΑ: Μας πουλάνε φυσικό αέριο σε τιμές ρεκόρ
Ιδιαίτερα επικριτικός κατά των ΗΠΑ ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για πωλήσεις φυσικού αερίου σε υπερβολικά υψηλές τιμές.
Τις εμπορικές και ενεργειακές πολιτικές των ΗΠΑ για τη δημιουργία «διπλών στάνταρ» με την Ευρώπη επέκρινε ο Γάλλος πρόεδρος, καθώς η δυσαρέσκεια αυξάνεται για το οικονομικό τίμημα που πληρώνει η ήπειρος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μάγεψε ο Alexandre Desplat με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Ονειρικό φινάλε για τα 57α Δημήτρια (pics)
Αποθεώθηκε ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σύγχρονος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Alexandre Desplat, στην πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, στη sold out συναυλία που έδωσε χτες (20/10) βράδυ στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των 57ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Δήμος Λαγκαδά: Δωρεάν μαθήματα γερμανικών στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Δωρεάν μαθήματα γερμανικής γλώσσας για ενήλικες προσφέρει ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Λαγκαδά (ΔΗ.
Φθινοπωρινές διαδρομές για τους Δρομείς Υγείας του Κιλκίς
Το φθινόπωρο μπήκε δυναμικά για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς καθώς οι αθλητές του συμμετείχαν σε πολλούς αγώνες δρόμου και βουνού διαφόρων αποστάσεων.
Θέμης Κοσμίδης: Πλούσιος ο απολογισμός του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του δήμου Κιλκίς
Η αυλαία του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς έπεσε πριν από λίγες ημέρες εντυπωσιακά όσο εντυπωσιακή ήταν και η έναρξή του. Το Φεστιβάλ, αυτή η μοναδική γιορτή της πόλης μας, αγκαλιάστηκε πρώτα και κύρια από τους μικρούς μας συνδημότες αλλά και από τους φίλους της τέχνης του κουκλοθεάτρου και είναι πολλοί αυτοί όπως διαπιστώσαμε στις υπαίθριες παραστάσεις δρόμου αλλά και στις βραδινές παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.