Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ξεκινά σήμερα από την Κολομβία περιοδεία στη Λατινική Αμερική με στόχο να επαναβεβαιώσει τους δεσμούς της Ουάσινγκτον με σημαντικές συμμαχικές χώρες, μετά τη νίκη εκεί πολλών υποψηφίων της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς για ένατη (9η) φορά η Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή ημέρα Αθλητισμού.
Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα
Στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι πιθανόν τους επόμενους μήνες να προκαλέσει μείζονα κρίση στις διμερείς σχέσεις για εσωτερικούς λόγους – Νέες πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να επιλέξει το δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας σε σχέση την Ελλάδα, ασκούν οι ΗΠΑ.
Ινδονησία: 32 παιδιά νεκρά από τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα
Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο μεταξύ οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία ανήλθε σε 32 από 17, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός «ξάφριζε» σπίτια ηλικιωμένων – Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία
Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών στη Θεσσαλονίκη.Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 46χρονη ελληνίδα, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα.
Δημοπράτηση του έργου «υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης - Πολυκάστρου - Νέας Καβάλας»
Ο Δήμος Παιονίας προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» με προϋπολογισμό 360.000,00€ (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020.
“Ο Μικρός Πρίγκιπας” ταξιδεύει στα σχολεία του ν. Κιλκίς
Η πρώτη παιδική παραγωγή της PlayTime Productions έρχεται να ξεδιπλώσει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στα σχολεία του ν. Κιλκίς, ενώ η παράσταση θα «τρέχει» για όλη την σχολική σεζόν 2022-2023.
Αϊτη: Τουλάχιστον επτά θάνατοι εξαιτίας της χολέρας
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της χολέρας στην Αϊτή, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές, εξέλιξη που επιτείνει τους φόβους για την αναζωπύρωση της ασθένειας στην πάμφτωχη χώρα της Καραϊβικής, όπου επιδημία χολέρας σκότωσε πάνω από 10.000 ανθρώπους από το 2010 ως το 2019.
Τέλος της εκεχειρίας στην Υεμένη – Έκκληση του ΟΗΕ για ηρεμία
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και η οργάνωση Ανσάρ Αλλάχ των σιιτών ανταρτών Χούθι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση της εκεχειρίας των τελευταίων έξι μηνών στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Παραλήρημα Ερντογάν: Σύνορά μας τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες!
Επιμένει στις νεοοθωμανικές φαντασιώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.
«Τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής.