espa pkm

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026, 2:35:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

H βρετανική τράπεζα Barclays Plc και μία θυγατρική της συμφώνησαν χθες στην καταβολή προστίμου 361 εκατομμυρίων δολαρίων (367,56 εκατομμυρίων ευρώ) στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC) αναφορικά με κατηγορίες για τη μη δηλωμένη προσφορά και πώληση “ απροσδιόριστου αριθμού” χρεογράφων, παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των οβίδων που εντοπίζονται στο εργοτάξιο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 29 οξειδωμένες (σκουριασμένες) οβίδες, όλες ενεργές, από τους πυροτεχνουργούς του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η 2η Ημέρα Καριέρας της ALUMIL, μία ανοιχτή και επιτυχημένη διοργάνωση που εκπλήρωσε τον βασικό στόχο της: να συγκεντρώσει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, ειδικότητας και εμπειρίας, παρουσιάζοντας σε όλες και όλους τις ευκαιρίες καριέρας και τις προοπτικές που προσφέρει η ALUMIL.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα ψηφίσει αργότερα σήμερα επί σχεδίου απόφασης που καταδικάζει τα δημοψηφίσματα σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες για την προσάρτησή τους στη Ρωσία, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία το βράδυ χθες Πέμπτη (τοπική ώρα).

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρότρυνε χθες τους Ρώσους να εξεγερθούν εναντίον του ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Για να το τελειώσετε αυτό, πρέπει να σταματήσετε τον άνθρωπο στη Ρωσία που θέλει τον πόλεμο περισσότερο από τη ζωή», ανέφερε ο κ.

Έκρηξη έπληξε σήμερα εκπαιδευτικό οργανισμό σε δυτικό τομέα της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν και υπάρχουν θύματα, μετέδωσαν αφγανικά μέσα ενημέρωσης και έκανε γνωστό εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε νέα ανάρτησή της, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε και πάλι στην προσπάθεια σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ανεβάζοντας τους τόνους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τον Τύπο

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα να «διορθωθούν τα λάθη» στην επιστράτευση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

“Το πολυμερές πλαίσιο που κληρονομήθηκε το 1945 βρίσκεται σήμερα σε κρίση επειδή αμφισβητήθηκαν οι μηχανισμοί του και η αποτελεσματικότητά τους. Όταν ένα ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών παραβιάζει τόσο κατάφωρα τον Χάρτη τους και περιφρονεί το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, είναι το θεμέλιο του κοινού μας οικοδομήματος που παραπαίει”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε απόψε ότι η Ρωσία μπορεί να αποφύγει τις πιο επιζήμιες συνέπειες του πολέμου, που η ίδια ξεκίνησε κατά της πατρίδας του, αλλά θα πρέπει κάποιος να σταματήσει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, τον Βλαντίμιρ Πούτιν