Στο πλευρό των γυναικών του Ιράν στον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους, τάσσεται το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ψήφισμα συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν από το Δίκτυο Επιτροπών Ισότητας Φύλων των ΑΕΙ
Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Επιβάτης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προκάλεσε, το πρωί, αλλοδαπός επιβάτης διεθνούς πτήσης, που είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη
Έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, φέρεται να προκάλεσε αναστάτωση στην πτήση, αγνοώντας τις σχετικές υποδείξεις του προσωπικού του αεροσκάφους να συμμορφωθεί.
Λα.Συ. Παιονίας: “Εδώ και τώρα ο αυτοκινητόδρομος “Χαλάστρα-Εύζωνοι” με ευθύνη του κράτους, χωρίς διόδια και επιχειρηματικούς ομίλους”
Όσο η Διοίκηση και η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Παιονίας, μαζί με τους “αυλικούς” τους, αναζητούν τη δικαίωση στις αίθουσες των Ανώτατων Δικαστηρίων προσπαθώντας να “ματαιώσουν” τη διαδικασία λειτουργίας διοδίων στο Πολύκαστρο, παριστάνοντας το “Δον Κιχώτη” στο λαό της Παιονίας με το σύνθημα “Πρώτα δρόμος και μετά διόδια”, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά απρόσκοπτα το διαγωνισμό παραχώρησης της “Εγνατίας Οδού” και των κάθετων αξόνων, ενός παγίου, μιας κρατικής περιουσίας αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην ελληνο-γαλλική κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (75%) -EGIS PROJECTS (25%) έναντι του ευτελούς τιμήματος του 1,5 δισ ευρώ!
Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς για ένατη (9η) φορά η Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή ημέρα Αθλητισμού.
Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ξεκινά σήμερα από την Κολομβία περιοδεία στη Λατινική Αμερική με στόχο να επαναβεβαιώσει τους δεσμούς της Ουάσινγκτον με σημαντικές συμμαχικές χώρες, μετά τη νίκη εκεί πολλών υποψηφίων της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές.
Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα
Στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι πιθανόν τους επόμενους μήνες να προκαλέσει μείζονα κρίση στις διμερείς σχέσεις για εσωτερικούς λόγους – Νέες πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να επιλέξει το δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας σε σχέση την Ελλάδα, ασκούν οι ΗΠΑ.
Ινδονησία: 32 παιδιά νεκρά από τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα
Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο μεταξύ οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία ανήλθε σε 32 από 17, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Θεσσαλονίκη: Οικιακή βοηθός «ξάφριζε» σπίτια ηλικιωμένων – Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία
Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών στη Θεσσαλονίκη.Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 46χρονη ελληνίδα, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα.
Δημοπράτηση του έργου «υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης - Πολυκάστρου - Νέας Καβάλας»
Ο Δήμος Παιονίας προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» με προϋπολογισμό 360.000,00€ (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020.
“Ο Μικρός Πρίγκιπας” ταξιδεύει στα σχολεία του ν. Κιλκίς
Η πρώτη παιδική παραγωγή της PlayTime Productions έρχεται να ξεδιπλώσει την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στα σχολεία του ν. Κιλκίς, ενώ η παράσταση θα «τρέχει» για όλη την σχολική σεζόν 2022-2023.