Η Βουλγαρία και το Βιετνάμ υπέγραψαν σήμερα διακήρυξη για την προώθηση διμερών σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, Το Λαμ, στη Βουλγαρία, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου σε οικισμούς της Παιονίας
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις εξής περιοχές:
Βουλγαρία και Βιετνάμ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία με νέα διακήρυξη
Συναρπαστική νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Γαλλία
Την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 4-3 της Λιλ στο «Σταντ Πιέρ Μορουά». Το ματς ήταν γεμάτο δράση, με επτά γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι, μία αποβολή και ένα ακυρωθέν γκολ που θα μπορούσε να φέρει την ισοφάριση στο φινάλε.
Δεσμεύσεις των 26 ηγετών της ΕΕ για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας τα επόμενα δύο χρόνια
Οι 26 ηγέτες της ΕΕ, πλην της Ουγγαρίας, υιοθέτησαν τα συμπεράσματά τους για την Ουκρανία, δεσμευόμενοι να αντιμετωπίσουν τις πιεστικές οικονομικές ανάγκες της το 2026 και 2027, ανακοίνωσε αξιωματούχος της ΕΕ.
Γ. Γεραπετρίτης: Η βία δεν μπορεί να καθορίζει τα σύνορα
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι δεν νοείται σήμερα η οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων δια της βίας, και επισήμανε ότι το Διεθνές Δίκαιο συχνά στερείται της αναγκαίας αποτελεσματικότητας.
Σημαντικές επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη: Η αναδυόμενη δυναμική των startups και ο ρόλος του GitHub Copilot
Βαρέως φαίνεται ότι «ποντάρουν» στην Τεχνητή Νοημοσύνη τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών παγκοσμίως, καθώς έχουν επιδοθεί σε άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους, με τον φόβο ότι θα χάσουν το επόμενο hype, που θα φέρει το Generative AI (η δημιουργική ή γεννητική Τεχνητή Νοημοσύνη).
Συλλήψεις αλλοδαπών για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης κατόπιν καταγγελίας για πράξεις γενετήσιας φύσης που φέρονται να έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης εις βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών , στον υπαίθριο χώρο της Α’ Προβλήτας Θεσσαλονίκης.
Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου με επισκέψεις σε πολεμικά πλοία
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία επίσκεψης στο κοινό από αύριο, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, έως και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Σημαντική επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλας στη βασιλική του Αγίου Παύλου
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα τη Βασιλική του Αγίου Παύλου Εκτός των Τειχών, στην ιταλική πρωτεύουσα. Το βασιλικό ζεύγος παρακολούθησε τη θρησκευτική τελετή, καθήμενο σε ειδικό στασίδι το οποίο φτιάχτηκε προς τιμήν του στο εσωτερικό του ναού και φέρει το σύμβολο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Συνολική προσέγγιση για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης
Στην ανάγκη η Ευρώπη να είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να ενεργεί και να αντιμετωπίζει αυτόνομα, με συντονισμένο τρόπο και με μια προσέγγιση 360°, τις άμεσες και μελλοντικές προκλήσεις και απειλές, αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως τονίζεται και από την ελληνική πλευρά.