espa pkm

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026, 7:54:50 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ βρέθηκε στο πλατό της βραδινής εκπομπής του «The Evening With Vladimir Soloviev» απειλώντας τη Δύση – Χλευαστικά σχόλια από τους Ουκρανούς.

«Δεν απέχουμε πια δευτερόλεπτα από τον Γ’ Παγκόσμιο, τα δευτερόλεπτα τελείωσαν» υποστήριξε με έντονο ύφος ο Ρώσος δημοσιογράφος και προπαγανδιστής του Πούτιν Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο δήλωσε σήμερα ότι είχε μια «πολύ φιλική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Ο Γουστάβο Πέτρο, άλλοτε μέλος του ακροαριστερού Κινήματος της 19ης Απριλίου (Μ-19), έγινε την Κυριακή ο πρώτος υποψήφιος της Αριστεράς που εξελέγη πρόεδρος στην ιστορία της Κολομβίας, υποσχόμενος να καταπολεμήσει τις κοινωνικές ανισότητες και να επιδιώξει την ειρήνευση με τους εναπομείναντες αριστεριστές αντάρτες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Μαρμαρίς της Τουρκίας.Εξαιτίας ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι φλόγες επεκτάθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές.

Ρεπορτάζ: Βαλάντου Γιανακούδη

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρα 19.30, στην αίθουσα «ΜΙΘΡΙΟ» στην Πολίχνη (πλησίον 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου) θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνάντηση φίλων ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκης.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ορειβατών στον Όλυμπο, οι οποίοι αποπροσανατολίστηκαν και ζήτησαν βοήθεια.

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τελικά τους βρήκε ιδιώτης στο σπήλαιο του Ιθακήσιου και τους μετέφερε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας.

Με μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας και εθνικής ανάτασης επισφραγίστηκε η 109η  επέτειος της  Μάχης του Κιλκίς. Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες προσέδωσαν την προσήκουσα τιμή στους νεκρούς ήρωες της τριήμερης σφοδρής μάχης εναντίον του πανίσχυρου βουλγαρικού στρατού  που κορυφώθηκε νικηφόρα στις 21 Ιουνίου 1913 και η σημασία της ήταν καθοριστική για την έκβαση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου. Σεβασμιότατοι Επίσκοποι των Μητροπόλεων Γουμενίσσης, Αξιούπολης και Πολυκάστρου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ο πρόεδρος Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντικη Συμμαχία

Υπογράμμισε πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Μια «τετραμερής συνάντηση» – με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τον ΟΗΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία – θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία με αντικείμενο την οργάνωση της διαμετακόμισης σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμεις του έθεσαν χθες στο στόχαστρο πλατφόρμες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες, όπως είπε, χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικές «εγκαταστάσεις» από τους Ρώσους για να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην περιοχή.