espa pkm

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2026, 4:35:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αντίστροφη μέτρηση έχει προγραμματιστεί σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την εκτόξευση πυραύλου από το Johnson Space Center της Βιρτζίνια των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας, από το Mid-Atlantic Regional Spaceport στο Johnson Space Center της Βιρτζίνια των ΗΠΑ θα εκτοξευθεί με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μία καινοτομική διαστημοσυσκευή της AIRBUS, με ισχυρή ελληνική επιστημονική παρουσία σε πολυεθνική ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Οι Μήδειες, δέκα από τους δώδεκα Σάτυρους και Έρωτα, το Παραμύθι της Πεντάμορφης, το γλυπτό Οιδίπους και Αντιγόνη, εξαιρετικά επιτύμβια και για πρώτη φορά όλα μαζί τα κατάστιχα με σχέδιά του που σώζονται, είναι μερικά από τα 150 έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Γιανούλης Χαλεπάς: Δούναι και Λαβείν», που διατρέχει όλη τη μυθιστορηματική ζωή του Τήνιου γλύπτη και η οποία εγκαινιάστηκε, χθες (Παρασκευή), στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ελεύθεροι ο 35χρονος Ιρακινός και η συνομήλικη σύζυγός του, που κατηγορούνται για τον βιασμό 24χρονης

Η σύλληψη έγινε ύστερα από καταγγελία 24χρονης Σύριας ότι την κρατούσαν παρά τη θέλησή της στο διαμέρισμα τους -όπου μετά από πρόσκλησή τους διέμενε με τον 4χρονο γιο της- και επιπλέον ο πρώτος ασκούσε σωματική βία πάνω της και την εξανάγκασε δύο φορές σε συνουσία.

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής και βαθμολογία στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς (19-2-2022), καθώς και η επόμενη αγωνιστική:

Συνάντηση με τους καταστηματάρχες της 21ης Ιουνίου είχε χθες ο  Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης για τα έργα λειτουργικής αναβάθμισης και αισθητικής αξίας που προγραμματίζονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ σχολίασε τη βαθμολογική διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε δηλώσεις στις οποίες είχε πει ότι η ομάδα του δεν μπορεί να φτάσει τη Μάντσεστερ Σίτι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ουκρανία

Δήλωσε σήμερα ότι απέστειλε την Πέμπτη επιστολή στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για διάλογο εντός του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε τη Μόσχα για τους κινδύνους να διατυπώνει αδύνατες εγγυήσεις ασφαλείας.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις εμφανίστηκε ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αλλά προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κυρώσεις αν εισβάλει στην Ουκρανία

Τα εθνικά σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν δια της βίας, είπε.

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 12:26

Οδοκαθαριστές στο Κιλκίς

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου: Οι άνθρωποι που ρυπαίνουν τη ζωή μας βρίσκονται στην πιο ψηλή βαθμίδα στην κλίμακα της κοινωνικής καταξίωσης και οι άνθρωποι που συλλέγουν και απομακρύνουν τα σκουπίδια και μας απαλλάσσουν από τη δυσοσμία τους κατατάσσονται στο τελευταίο σκαλί.

Για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κάνει λόγο το Πεντάγωνο τονίζοντας ότι έχουν λάβει πλέον θέση επίθεσης.

Οι ΗΠΑ, που υπολογίζουν πως οι ρώσοι στρατιώτες ανεπτυγμένοι βόρεια, νότια και ανατολικά της Ουκρανίας είναι πάνω από 150.000, παρατηρούν κινήσεις στρατευμάτων προς τα σύνορα από την Τετάρτη, είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.