espa pkm

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2026, 1:40:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ρωσία επιμένει ότι έχει αποσύρει τα στρατεύματά της

Τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφού ο ουκρανικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νέους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία.

Σε μέγιστο μετεωρολογικό συναγερμό τέθηκαν μεγάλα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον στρατό να είναι έτοιμος να αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα Eunice.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας.

Βομβαρδισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, Στανίτσια Λουχάνσκαπου βρίσκεται στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου, βομβαρδισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία.

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του επί σειρά ετών μονίμου αρχιμουσικού της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και τρεις φορές διευθυντή της Κάρολου Τρικολίδη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη σύνθεση«D’un matin de printemps» (Ένα Ανοιξιάτικο Πρωινό) της ταλαντούχας Γαλλίδας συνθέτριας Λίλι Μπουλανζέ, η οποία έφυγε πολύ νέα από τη ζωή, πριν προλάβει να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο της.

Κλειστή παραμένει η Μουδανίων εδώ και λίγα λεπτά μετά την απόφαση των αγροτών που βρίσκονται επί ώρες συγκεντρωμένοι τον κόμβο της Θέρμης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Οι αγρότες από χθες ασκούσαν πίεσης προκειμένου να διεκδικήσουν συνάντηση με εκπροσώπους του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης και να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Επανέρχεται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων η οποία είχε διακοπεί από τους αγρότες που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι τον κόμβο της Θέρμης.


Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Οι αγρότες από χθες ασκούσαν πίεση προκειμένου να διεκδικήσουν συνάντηση με εκπροσώπους του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης και να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Ένας 88χρονος ηλικιωμένος έπεσε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή του Δροσάτου Κιλκίς, όπου στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική.

Στο πλαίσιο του έργου “ΑΓΩΓΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ”  ενημερώνονται οι καταναλωτές του Κιλκίς πως τη Δευτέρα & Τρίτη  21 & 22  Φεβρουαρίου 2022  θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις παρακάτω οδούς:

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 13:43

Επίσκεψη Θάνου Τζήμερου στον Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την επίσκεψη του αρχηγού του πολιτικού φορέα ‘’Δημιουργία Ξανά’’ Θάνου Τζήμερου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα  ενώ συζητήθηκαν και θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα ο υγειονομικός έλεγχος του πληθυσμού  έναντι της Covid – 19 με τον προγραμματισμό δωρεάν εξετάσεων ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) σε έξι Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.