espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 11:37:55 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών Ρίχτερ έπληξε τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Η δόνηση, είχε εστιακό βάθος κοντά στα 30 χιλιόμετρα, και χτύπησε το Ανατολικό Πιλμπάρα τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα),φτάνοντας να γίνει αισθητή στην πόλη Μπαρμπλ Μπαρ.

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Φανερά ενοχλημένος είναι ο Ιταλός τερματοφύλακας Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με την κατάσταση που επικρατεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, δείχνει ξεκάθαρα μέσα από τις δηλώσεις του ότι δεν του αρέσει καθόλου το γεγονός ότι στους Γάλλους είναι ο αναπληρωματικός του Κέιλορ Νάβας.

Μεταξύ τους και δύο αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα και έξι άλλοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου και ενός νεαρού κοριτσιού σε επιθέσεις στα βόρεια του Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν, καθώς οι τοπικοί αντάρτες Ταλιμπάν συμφώνησαν σε παύση πυρός για έναν μήνα ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Οι αρχές βεβαίωσαν άλλες 18 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε πελάτη καφετέριας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, υπεύθυνος καταστήματος ζήτησε από τον πελάτη να του δείξει μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έγγραφο ταυτοπροσωπίας και μόλις αυτός αρνήθηκε, αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση του.

Συνελήφθη ένας 44χρονος αλλοδαπός στον ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβε τα ναρκωτικά σε ταξιδιωτικό σάκο

«Φρένο» στη διοχέτευση ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, έβαλαν αστυνομικοί του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σήμερα τα ξημερώματα στη σύλληψη 44χρονου αλλοδαπού στον ΟΣΕ.

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς:

Αργυρούπολη - Π. Αγιονέρι  0-0

Κρηστώνη - Μ. Βρύση  0-0

Επτάλοφος - Ν. Σάντα  4-1

Κιλκισιακός – Γουμένισσα  1-3

ΑΕ Πολυκάστρου – Γερακαριό  2-1

Ευρωπός – Βάθη 4-0

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Ο πρώτος φωτογράφος του Κιλκίς ήταν ο Λάζαρος Φελέκης που αρχικά δούλευε μαζί με τον αδελφό του Πρόδρομο. Ήρθαν από τον Πόντο και ο πατέρας τους Δημήτριος ήταν καθηγητής φιλόλογος στο Γυμνάσιο του Κιλκίς. Ο Λάζαρος Φελέκης από το 1928 ήταν συνεργάτης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ, τα οποία δημοσίευαν φωτογραφίες του από το Κιλκίς. Αργότερα, ίσως το 1931, άνοιξε κατάστημα νεωτερισμών και ηλεκτρικών ειδών επί της 21ης Ιουνίου.

Οι νατοϊκές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο

Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Το άψυχο σώμα ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία σήμερα, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς έντασης, που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.

Όταν το ζευγάρι είδε το Προεδρικό Μέγαρο, η Ναταλί Όρκιν έβγαλε το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να το φωτογραφίζει, ενώ κάλεσε με βιντεοκλήση και την αδελφή της για να της δείξει το κτήριο