espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 5:44:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η βραδιά ξεκίνησε μουσικά, με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία Τερψιθέας, στη περιοχή της Σταυρούπολης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 20:06

Η απορία του Χάμπου

Στα χρόνια της έντονης πολιτικής αντιπαλότητας ο Χάμπος, τσοπάνος του χωριού, παρακολουθούσε στο καφενείο την ζωηρή πολιτική κουβέντα κάποιων χωριανών του.
Κάποια στιγμή, πήρε το θάρρος και διστακτικά ρωτάει τον γραμματέα της κοινότητας.

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 20:03

Ανασύσταση συμμαχιών

Βρε για δέστε που οι εκλογές στην Τοπική οργάνωση Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας απέκτησαν ενδιαφέρον. Φώτης Γεωργιάδης και Νίκος Τοπαλίδης οι υποψήφιοι πρόεδροι. Με τον Φώτη Γεωργιάδη να συγκεντρώνει όλους -τρόπος του λέγειν- τους απέναντι στον ...Κυριακίδη!

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

"Το ιδεολογικό περιεχόμενο των Βαλκανικών Πολέμων εκφράζονται από τους δύο πρώτους στίχους του εμβατηρίου "Τα κανόνια":
“Για τον αδελφό το σκλαβωμένο και για της πατρίδος την τιμή…”

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 19:19

Ένας δρόμος σαν την «Κατάρα»

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Ότι το επαρχιακό και όχι μόνο, οδικό δίκτυο της χώρας μας παραμένει σε απαράδεκτη κατάσταση είναι σ’ όλους μας γνωστό. Ακόμη και σήμερα πολλοί δρόμοι θυμίζουν άλλες εποχές, τότε, που οι συγκοινωνίες γινόταν με τα κάρα και τα λιγοστά οχήματα.

Υπογράφεται η σύμβαση για την εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης, καθώς και ETCS – LEVEL 1 μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας ΑΒΑΞ – ALSTOM.
Το έργο περιλαμβάνει και την αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς για τις ανάγκες της σηματοδότησης.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου διεξήχθησαν οι δυο αώνες για το κύπελλο της ΕΠΣ Κιλκίς, με τον Κιλκισιακό και τη Μ. Βρύση να περνάνε άνετα στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η προσέλευση ασθενών στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Η πτώση της θερμοκρασίας σε έναν νομό που μαστίζεται από δυσανάλογα με τον κατά βάση ανεμβολίαστο πληθυσμό του (πολλά) κρούσματα είναι οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εξέλιξη αυτή.

Η Γαλλία ήταν η 35η χώρα στον κόσμο που κατήργησε την θανατική ποινή.

Η Γαλλία ξεκινά εκστρατεία για την παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής στο πλαίσιο της ανάληψης της εναλλασσόμενης προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γιουνκέρ παρέμεινε στην προεδρία της Κομισιόν έως και τον Νοέμβριο του 2019

Μια άγνωστη πτυχή, γύρω από το παρασκήνιο της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014, αποκάλυψε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Διάλογος με τους Πολίτες για το Μέλλον της Ευρώπης», μιλώντας για καταλυτική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προς την Άγκελα Μέρκελ, σε συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.