espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 11:17:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σύσκεψη υπό τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη είναι σε εξέλιξη στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα και χθες πρωϊνές ώρες διαδραματίστηκαν πρωτοφανούς βίας επεισόδια στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όταν κουκουλοφόροι, με ορμητήριο το σχολείο, πέταξαν μολότοφ, κροτίδες και πέτρες εναντίον φοιτητών αριστερών ομάδων που διαμαρτύρονταν για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το κτήριο.

Ο τραυματισμός του άνδρα προήλθε μετά από καβγά που είχε με την σύντροφό του – Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη τα ξημερώματα, όταν μετά από έντονο καυγά η 23χρονη τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 42χρονο σύντροφό της

Εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις σε Σέρρες και Κιλκίς να μεταφέρουν με οχήματα συνολικά 17 αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, συνελήφθησαν χθες (28 Σεπτεμβρίου 2021) σε ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές των Σερρών και του Κιλκίς, δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το δήμο Παιονίας ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, προσκεκλημένος του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, προκειμένου να συζητήσουν την από κοινού δράση για την  ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού  στο δήμο.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί νέα διακοπή ρευματοδότησης στο Χωρύγι (διαδοχικά σε τμήματα του οικισμού) από τις 8:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 12:47

Δεν του αξίζει αυτό το χάλι

Πλήθος εκδηλώσεων αυτό το καλοκαίρι και αρκετές από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο μικρό θεατράκι στο πάρκο της πόλης. Η εικόνα που παρουσιάζει όμως για τους θεατές των εκδηλώσεων είναι αποκαρδιωτική και διόλου λειτουργική, όταν πολλά από τα ξύλινα στασίδια έχουν καταστραφεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Νωρίτερα εξωσχολικοί κουκουλοφόροι αλλά και μαθητές εισέβαλαν μέσα στο προαύλιο του σχολείου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα τους φοιτητές

Ρεπορτάζ: ΓΑΛΑΤΑ ΕΛΕΝΗ

Εκτός ελέγχου φαίνεται η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, καθώς μετά τα άγριας βιαιότητας επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους μαθητές και φοιτητές, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν και δύο ανήλικες μαθήτριες.

Κουκουλοφόροι προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στη συγκέντρωση των φοιτητών. Μαθητές μένουν εγκλωβισμένοι σε αίθουσες, με τους γονείς τους να σπεύδουν στο σχολείο.

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται για δεύτερη ημέρα στον χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου κουκουλοφόροι μέσα από το προαύλιο του σχολείου προβαίνουν σε διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εις βάρος ομάδας φοιτητών που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τα τελευταία δύο 24ωρα ζητά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης:

Ορισμένα από τα εκλεκτότερα κρασιά της Ελλάδας παράγονται στην περιοχή του Κιλκίς. Γνωρίστε την οινοπαραγωγική ζώνης ΠΟΠ Γουμένισσας και ανακαλύψτε το Ξινόμαυρο και τη Νεγκόσκα, δυο πολύ ιδιαίτερα σταφύλια με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα είναι μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Αν και η αρχαιολογική έρευνα έχει δείξει ότι κρασί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στη σημερινή Γεωργία, οι αρχαίοι Έλληνες άρχισαν να πατάνε σταφύλια από το 4500 π.Χ., ενώ αργότερα μεταλαμπάδευσαν την οινοποιία στις ελληνικές αποικίες που βρίσκονταν στη σημερινή Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Αν και τα ελληνικά κρασιά δεν έχουν σήμερα την ίδια φήμη με αυτά του Μπορντό ή της Τοσκάνης, για παράδειγμα, η παραγωγή και κατανάλωση κρασιού είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ταυτότητας της χώρας.