espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 4:58:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έτοιμη να εγκρίνει προσωρινά μέτρα στα κράτη της ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι εκρήξεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τηςΕπιτροπής, Τιμ Μακ Φάι, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες μια εργαλειοθήκη με μέτρα που θα μπορούν να αξιοποιήσουν.

Μια τοιχογραφία ύψους 2,5 μέτρων και μήκους 18 μέτρων, εμπνευσμένη από την πανδημία και σχεδιασμένη από νέους της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί από αύριο (Παρασκευή 24/9) έως και την ερχόμενη Κυριακή, στον εξωτερικό τοίχο του 43ου Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο της πόλης

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο  μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα»  σε έξι αγώνες από το Champions League, την πρώτη κατηγορία των ΗΠΑ και της Αργεντινής, έπαιξε το σύστημα 4-5-6 και κάνοντας cash out κέρδισε 53.603,63 ευρώ.

Ο Δήμος Κιλκίς χαρίζει σχολικά τετράδια σε όλους τους μαθητές, ένα ανεκτίμητο δώρο εθνικής μνήμης για να κρατήσουν ανοιχτή επαφή με τα νάματα αρετής του 1821 αντλώντας δύναμη και έμπνευση για το μέλλον.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε από σήμερα η διανομή σχολικών τετραδίων στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία  για την ιστορική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Με ανυπομονησία, αλλά και με την απαιτούμενη προσοχή και υπευθυνότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια όλων, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) δεν θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου (αυτή την Κυριακή), αν δεν ρωτήσει προηγουμένως τα μέλη του, δηλώνει ο αντιπρόεδρός της παράταξης Κέβιν Κούνερτ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) μέχρι στιγμής η αναμνηστική δόση δεν είναι απαραίτητη στον γενικό πληθυσμό.

Το επόμενο μήνα επρόκειτο να αποφασίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), αν θα συστήσει τη χορήγηση τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου Covid-19 της Pfizer.

Δεν διστάζει να ρισκάρει το πανεπιστήμιο Χ στο Τορόντο, με την εισαγωγή μαθήματος για το διεθνές αντίκτυπο των δύο σπουδαιότερων καλλιτεχνών της πόλης, των Drake και The Weeknd.

Με μια νέα καινοτομία θα ξεκινήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο πανεπιστήμιο Χ, ακαδημαϊκό ίδρυμα του Τορόντο.

Το τετραήμερο από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10  Οκτωβρίου ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo θα μετατραπεί σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο και για όλα τα γούστα – Δείτε τις ώρες και τις μέρες κατά τις οποίες πραγματοποιείται.

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού που προσκομίστηκαν από εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αυτό που ερευνάται είναι εάν πρόκειται για ψευδή πιστοποιητικά. 

Με βάση δημοσιεύματα που προηγήθηκαν, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.