Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου στα Ελευθέρια του Κιλκίς
Οι κούκλες επανέρχονται δριμύτερες στο Κιλκίς!
Γιγαντόκουκλες, γαντόκουκλες, μάπετ προετοιμάζουν τη λαμπερή τους εμφάνιση σε κεντρικές πλατείες της πόλης, με παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παραστάσεις δρόμου με μάσκες, με θέατρο σκιών και αντικειμένων, με παντομίμα, ποδοθέατρο, όλες τις δημοφιλείς αλλά και πιο σύγχρονες τεχνικές κουκλοθεάτρου και παντομίμας που λατρεύουν να βλέπουν μικροί και μεγάλοι με αστείρευτη χαρά!
Η Άννα Βίσση στο Θέατρο Λόφου στο Κιλκίς
Με μια μεγάλη συναυλία στις 6 Ιουλίου στο Κιλκίς Θέατρο Λόφου συνεχίζει η Άννα Βίσση τις καλοκαιρινές της συναντήσεις με τους θαυμαστές της στα θέατρα της χώρας.
Η μοναδική ερμηνεύτρια ενώνεται ξανά με την «χρυσή» 12μελή μπάντα της και παρουσιάζει στο κοινό ένα -σχεδόν τρίωρο- ανατρεπτικό, μουσικό ταξίδι.
Τα σπίτια του εποικισμού
Ο Νίκος Σιάνας θυμάται και περιγράφει.
Κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αναγκαστικού μας εγκλεισμού πολλοί από εμάς το ρίξαμε στο καθημερινό περπάτημα, ορισμένοι δε περπατήσανε αυτό το διάστημα τόσο όσο δεν έχουν περπατήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Σ’ αυτήν την ομάδα των περιπατητών μάλλον ανήκω και εγώ. Μη έχοντας άλλες επιλογές για ψυχαγωγία εκτός σπιτιού το έριξα και στο καθημερινό περπάτημα, γύρα το Πολύκαστρο, απ’ άκρη σ’ άκρη, από γειτονιά σε γειτονιά.
Διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή 11/6 στον Άγιο Χαράλαμπο
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους από τις 8:00 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.
Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας προς τους διαγωνιζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων 2021
Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί τον αγώνα των νέων μας στο στίβο της γνώσης.
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και διαφορετική από τις προηγούμενες. Ασυνήθιστοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε με υπομονή και επιμονή τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία.
Ήταν όλοι τους παιδιά του
Ο ένας ήταν ποδοσφαιριστής της μικτής ομάδας της ΕΠΣ όταν πρωτογνώρισε τον Βασίλη Χατζηαποστόλου ως πρόεδρο της ΕΠΣ Κιλκίς. Ο άλλος ήταν παίκτης της ομάδας των Ευζώνων. Και κάπως έτσι οι δυο δήμαρχοι του νομού, ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Κώστας Σιωνίδης μπορούν να θεωρηθούν «παιδιά» του Χατζηαποστόλου.
Η Ευρώπη των μη διοπτροφόρων πρεσβυώπων
Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.
Θα αναρωτηθεί κάποιος από εσάς, τι τίτλος είναι αυτός για άρθρο;
Το αναλύω παρακάτω. Όταν ο άνθρωπος φτάσει σε κάποια ηλικία, εμφανίζεται σε αρκετούς και η πρεσβυωπία. Μπορεί να βλέπεις καλά στα 3 χιλιόμετρα και πάνω, αλλα από τα 100 μετρα και κάτω ως την μύτη σου σχεδόν, τα πάντα είναι θολά. Αν παράδειγμα τύχει να οδηγείς την ώρα του λυκόφωτος, ή ακόμα και κατά την νύχτα, τότε γύρω από τα κόκκινα φώτα πορείας των προπορευομένων αυτοκινήτων βλέπεις ένα θολό κόκκινο στεφάνι και δεν μπορείς να προσδιορίσεις την απόσταση του προπορευομένου οχήματος εύκολα.
Φάρμα Κουκάκη: Με 15 Χρυσά Αστέρια στα Διεθνή Βραβεία Superior Taste Awards 2021
Στις φετινές 17ες αξιολογήσεις του International Taste Institute, βραβεύτηκαν από διεθνώς καταξιωμένους Σεφ και Σομελιέ 2.218 προϊόντα από όλο τον κόσμο, με τη Φάρμα Κουκάκη να ξεχωρίζει μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών. Η Φάρμα απέσπασε κορυφαίες διακρίσεις και στα 6 προϊόντα με τα οποία συμμετείχε, αναδεικνύοντας για μία ακόμη χρονιά την άριστη ποιότητα των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Στα 781 τα νέα κρούσματα, 7 στο Κιλκίς - 376 οι διασωληνωμένοι, 24 θάνατοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.