espa pkm

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026, 10:16:51 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δυο συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα συγκάλεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς για να βρεθεί λύση στο δράμα 2000 οικοπεδούχων σε 12 χωριά του νομού, που εδώ και 90 χρόνια δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας γιατί τα χωριά τους στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου!

Τον στρατό στον δρόμο ετοιμάζεται να βγάλει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, όπως δήλωσε ο ίδιος εχθές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου ο Μπολσονάρου πρόσθεσε ότι «δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το τι προετοιμάζω», όμως πρόσθεσε ότι «αν αντιμετωπίσουμε προβλήματα, έχουμε σχέδιο για το πώς να εισέλθουμε στο πεδίο (…) οι ένοπλες δυνάμεις μας μπορεί μια μερα να βγούνε στους δρόμους».

Μειώνονται οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανά τα 53 μέλη του ινδονησιακού υποβρυχίου που αγνοείται από την Τετάρτη, με τις αρχές να φοβούνται ότι έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματά τους σε οξυγόνο.

Σε νέα φάση περιορισμού της κοινωνικής ζωής με ενδεχόμενο εθνικό Lockdown εισέρχεται από σήμερα η Γερμανία, μετά την υιοθέτηση της νομοθεσίας που ενισχύει τις εξουσίες της Άνγκελα Μέρκελ.

Την ώρα που πολλές χώρες – όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ελβετία– έχουν προγραμματίσει να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, η πρώτη οικονομία της Ευρώπης πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα ενεργοποιώντας το “ φρένο έκτακτης ανάγκης”, το οποίο περιλαμβάνεται στη μεταρρύθμιση για την προστασία από τις μολυσματικές ασθένειες.

Στα θεμέλια μιας κατεδαφισμένης σύγχρονης κατοικίας στη Μαυροπηγή, στο πλαίσιο επέκτασης του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ, του δήμου Εορδαίας Κοζάνης, αποκαλύφθηκε ένα εύρημα μοναδικό στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Μία κλίνη του 1ου αιώνα π.

Μια πολύτιμη κληρονομιά και παρακαταθήκη δώρισε στους κιλκισιώτες ο ευπατρίδης Χρήστος Ζιώγας, που αποχαιρέτισε τον μάταιο τούτο κόσμο. Μια κληρονομιά που δεν έχει να κάνει με την αξία των πραγμάτων, αλλά με τη στάση ζωής και την αγάπη του για τον γενέθλιό του τόπο, το Κιλκίς.

Ο Κιλκισιώτης ευπατρίδης Χρήστος Ζιώγας το 2019 προχώρησε στη δωρεά της όμορφης πατρικής του κατοικίας προς τον Δήμο Κιλκίς, ανακαινίζοντάς την, δίπλα στην Αυστροελληνική, για να γίνει ένα «Σπίτι Πολιτισμού», ενώ το 2020 ολοκλήρωσε και τη δωρεά μίας κλίνης ΜΕΘ και ιατροτεχνικού εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, θέλοντας να βοηθήσει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες, που απροσδόκητα δημιούργησε η πανδημία του COVID 19.

Το πράσινο φως για την επαναχορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson έδωσε η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ, μετά το πάγωμα που είχε γίνει πριν λίγο καιρό.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) αλλά και ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ, μετά από έρευνες έκριναν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές οπότε και ξανά ξεκινάει η χορήγηση του.

Βροχερή καλημέρα από την Θεσσαλονίκη σας λέμε μέσα από το politic.gr, με τον καιρό να μας τα «χαλάει» αφού θα υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα για την Θεσσαλονίκη:

Η εταιρεία Pfizer προετοιμάζει για το καλοκαίρι μια εκδοχή του εμβολίου της για τον κορονοϊό, που θα είναι ήδη αραιωμένο και θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία για τις 25 Μαΐου συγκάλεσε ο Σαρλ Μισέλ.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του, Μπάρεντ Λέιτς, «Την Τρίτη 25 Μαΐου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συγκαλέσει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες για την COVID19, το κλίμα και τη Ρωσία».