espa pkm

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026, 5:50:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου με την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου οργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ). Τα μαθήματα ξεκινούν την Κυριακή 11 Απριλίου και θα γίνονται κάθε Κυριακή μέχρι 20 Ιουνίου.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς  ανακοινώθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών από τα αδιάθετα εμβόλια του Υπουργείου Υγείας.

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό των εμβολιασθέντων κατά της Covid-19 στη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να αγγίξει το 25% από αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη.

Από τον Μάρτιο 2021 οι ενεργειακές ετικέτες των συσκευών οικιακής χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτούν νέα μορφή. Η ανανέωση αυτή προβλέπεται από νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων και στεγνωτήρια.

Περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την Ινδονησία και το Ανατολικό Τιμόρ, όπως ανακοίνωσαν χθες τοπικοί αξιωματούχοι.

Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης, ως εκπρόσωπος των λιανεμπόρων της Θεσσαλονίκης, έβγαλε μέσω της εκπομπής “Εδώ Μακεδονία” της Εγνατίας Τηλεόρασης, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου.

Μπορεί να είμαστε στο δεύτερο μήνα της άνοιξης, όμως ο καιρός παραμένει άστατος και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό χειμώνα.

Έτσι, λοιπόν, στην Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε σήμερα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Με τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ο μακρύς και επίπονος κύκλος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και ανοίγει με τις καλύτερες προϋποθέσεις o κύκλος της ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης μέσα από την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Τρίτη 6/4 ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στις 10 το πρωί ο κ. Κοντοζαμάνης έχει προγραμματίσει να προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που μεταξύ άλλων του δίνει το δικαίωμα να θέσει ξανά υποψηφιότητα, για το αξίωμα του πρόεδρου της χώρας.

Επίσης, με το συγκεκριμένο νόμο ο 68χρονος ηγέτης της Ρωσίας θα μπορεί να διεκδικήσει δύο ακόμη θητείες, μετά την λήξη της θητείας του το 2024, και να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036.