espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 10:00:48 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας και  Κιλκίς, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών.

Συνελήφθη χθες (31 Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και χρηματικό ποσό 1.505 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.349.956,85 ευρώ κατέβαλε σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους ο ΕΛΓΑ στις 31 Μαρτίου, με τη μερίδα του λέοντας να πηγαίνει Λάρισα, Πέλλα και Ημαθία.

Η αστυνομία στην Όραντζ, στην Καλιφόρνια, νότια του Λος Άντζελες, έκανε γνωστό χθες Τετάρτη ότι σημειώθηκε mass shooting με «πολλά θύματα επιτόπου, ανάμεσά τους νεκρούς», ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και πρόσθεσαν πως ο ύποπτος για το μακελειό έχει συλληφθεί.

Η αμερικανική διπλωματία προτίμησε χθες Τετάρτη να επισημάνει τα κοινά συμφέροντα των ΗΠΑ και της Κίνας ως προς το ζήτημα του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, αποφεύγοντας να καταγγείλει τη συμφωνία 25ετούς «στρατηγικής συνεργασίας» που υπέγραψαν προ ημερών το Πεκίνο και η Τεχεράνη.

Οι πρώτες παρτίδες δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό θα φθάνουν στην Ιαπωνία από εργοστάσια στις ΗΠΑ και όχι από την Ευρώπη, όπως προβλεπόταν αρχικά, ενημέρωσε η ιαπωνική θυγατρική της εταιρείας την Asahi Shimbun.

Σταθεροποιείται ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα επίπεδα της εποχής.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ήταν και η Τούμπα σπουδαία ενδοχώρα των περιώνυμων μακεδονικών πόλεων - πρωτευουσών, τονίζει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ. Γεωργία Στρατούλη. Ξεκίνησε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής.

Την έγκριση της ρυθμιστικής υγειονομικής αρχής της Βραζιλίας πήρε το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του νέου ιού του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Anvisa, ενέκρινε για έκτακτη χρήση το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19, το οποίο ανέπτυξε η Janssen, η φαρμακευτική θυγατρική της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης έχει μειωθεί στα μάτια των πολιτών, επισημάνθηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες Τρίτη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την συμμετοχή των ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Στέλιου Κούλογλου.