espa pkm

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026, 6:04:28 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι από τις αρχές Απριλίου η σύνδεση Ρώμης- Μιλάνου θα πραγματοποιείται και με τρένο «covid free». Όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό προτού επιβιβαστούν θα υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κατά του κορονοϊού.

Η ΕΕ δεν πρέπει να επιτρέψει την παραπλάνηση από την Κίνα και τη Ρωσία σχετικά με τα εμβόλια, τόνισε σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τους εαυτούς μας να παραπλανηθούν από την Κίνα και τη Ρωσία, και τα δύο καθεστώτα με λιγότερο επιθυμητές αξίες από τις δικές μας, καθώς οργανώνουν πολύ περιορισμένες αλλά ευρέως δημοσιευμένες επιχειρήσεις για την παροχή εμβολίων σε άλλους», ήταν τα λόγια του κ.

Εντατικές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την ενεργοποίηση 192 ψηφιακών υπηρεσιών και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ως το καλοκαίρι αναμένεται να είναι διαθέσιμες οι πρώτες από τις υπηρεσίες αυτές ενώ θα καλύπτουν κάθε τομέα δραστηριότητας της Περιφέρειας, από την καταχώρηση κλοπής ΙΧ και την οριστική διαγραφή οχήματος, ως την αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας υποκαταστήματος σχολής υποψηφίων οδηγών, τη χορήγηση άδειας πώλησης τυποποιημένων τροφίμων και ποτών από περίπτερα, την άδεια ηλεκτροδότησης θερμοκηπίου και την ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα φοιτητικοί σύλλογοι στην Θεσσαλονίκη, με αίτημα να μην περάσει το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την αστυνομία να εισέρχεται στον πανεπιστημιακό χώρο, καταργώντας το άσυλο.

Συγκεκριμένα φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της Κεραμέως αλλά και γενικά να διαδηλώσουν ενάντια στην υπερβολικοί, όπως την χαρακτηρίζουν, αστυνομική βία.

Τη στόχευση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης υπογράμμισε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά το άνοιγμα των εργασιών της διαβούλευσης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Η διαβούλευση διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κορυφαίους φορείς της πόλης που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στον σχεδιασμό.

Συναντήσεις του Δημάρχου Κώστα  Σιωνίδη και του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και τον Διευθυντή του Τ.Ε.Θ.Α.

Υπέρ της κίνησης της Ιταλίας να μπλοκάρει εμβόλια της AstraZeneca με προορισμό την Αυστραλία τάχθηκε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να είναι ξεκάθαρη με την εταιρεία.

Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να δώσει το όνομα του Μανώλη Γλέζου σε αίθουσα του κτιρίου Altieri Spinelli.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚ: «Το Προεδρείο αποφάσισε επίσης ότι η αίθουσα συνεδριάσεων 1G2 του κτιρίου Altiero Spinelli θα πάρει το όνομα του εκλιπόντα Μανώλη Γλέζου, Έλληνα πολιτικού και ευρωβουλευτή από τις 24 Ιουλίου 1984 έως τις 25 Ιανουαρίου 1985 και από την 1 Ιουλίου 2014 έως τις 8 Ιουλίου 2015.

Η διεθνής ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) ανακοίνωσε σήμερα (9/3) ότι το παγκόσμιο κύπελλο που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στις 4 Μαΐου στο Τόκιο και θα αποτελούσε δοκιμαστική διοργάνωση εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Είκοσι ένα βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την άνιση μεταχείριση και το διαχωρισμό στην περίθαλψη ασθενών βάσει εθνικότητας.