espa pkm

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 7:33:40 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης υποστηρίζει η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης(ΟΤΘ) και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Η Helexpo- ΔΕΘ είναι ένας από τους φορείς που συγκροτούν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπός της μετέχει στο ΔΣ του ΟΤΘ) κι όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η κ.

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 19:35

Η φωτιά, μόνο εκεί που πέφτει, καίει;

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Περιμέναμε τα Χριστούγεννα του 1997, όταν το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η πτώση ενός Ουκρανικού αεροσκάφους, τύπου Γιάκοβλεφ, αφήνοντας εμβρόντητη την κοινωνία μας.

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνδρα, το Γιώργο Γίτσο, που σφυρηλάτησε με τις αρχές και τη στάση ζωής του όσο λίγοι, το αυτοδιοικητικό στερέωμα και πέτυχε να επιβάλλει συνθήκες ανάπτυξης θωρακίζοντας την Κοινότητα και το Δήμο Ευρωπού με επίζηλες υποδομές.

Μπορεί οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς να ‘’κόπηκαν’’ λόγω πανδημίας δεν ανέκοψαν όμως το εορταστικό κλίμα και την εγκάρδια διάθεση της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου να προκαλέσει πλατιά χαμόγελα χαράς στους μικρούς φιλοξενούμενούς του.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Α.Ε, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων αρμοδιοτήτων που του ανατέθηκαν.

Νέο πρόγραμμα εκτενών παρεμβάσεων στη σχολική στέγη αλλά και σε δημοτικά κτήρια που βρίσκονται στην Περιφέρεια του Δήμου ξεκινά αυτό τον χρόνο με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ογδόντα παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, που μετά τις εορταστικές αργίες θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, με το 50% της οργανικής της δύναμης κατά τα ισχύοντα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Με θλίψη και με πόνο βαθύ στην ψυχή μου αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη πρώην Δήμαρχο Ευρωπού, Γιώργο Γίτσο.

Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίστηκε τον Νοέμβριο η αύξηση των τραπεζικών χορηγήσεων και καταθέσεων στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 6,9% έναντι 6,8% τον Οκτώβριο, ενώ οι χορηγήσεις δανείων στα νοικοκυριά αυξήθηκαν με οριακά βραδύτερο ρυθμό (3,1% έναντι 3,2% τον Οκτώβριο).

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού γίνονται αυστηρότερα. Κανένα σημάδι χαλάρωσης στον ορίζοντα. H καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας.