espa pkm

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026, 2:33:58 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το αίτημα για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας γίνεται όλο και ώριμο. Όμως, εξακολουθεί να ελπίζει στις αντιφάσεις και τις ταλαντεύσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι διαμορφώνεται σε βάρος της ένα αρνητικό κλίμα μέσα στην Ευρώπη και , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα καταγραφεί και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παραδίδεται σύντομα σε λειτουργία ο νέος βρεφικός σταθμός του Κιλκίς. Βρίσκεται επί της οδού Κοτυώρων και Καραολή & Δημητρίου, είναι ένα πραγματικό κουκλόσπιτο, ειδικά διαμορφωμένο σε αισθητική χώρου και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, με υποψήφιους λιλιπούτειους ένοικους βρέφη ηλικίας από οκτώ μηνών μέχρι και δύο ετών.

Γράφει ο Παπαδόπουλος Αριστείδης ( Άρης), Εκπαιδευτικός – Πρώην Δ/ντής Π.Ε. Κιλκίς.

Η κυβέρνηση στις 14-11-2020 αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων πλην των Ειδικών.

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιο Γεωργαντά συναντήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.),  Δρ. Ιωάννης Σάββας.

Μέχρι και πριν λήξει η θητεία του, θα υπερασπίζεται τον Ρ. Τ. Ερντογάν. 

Βέτο είναι αποφασισμένος να θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, στο σχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) των ΗΠΑ του 2021, ύψους 740 δισ.

H «αληθινή πρώτη κυρία της Αμερικής του Ντόναλντ Τραμπ» υπέγραψε συμφωνία δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων, προκειμένου  μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της να αποκαλύψει άγνωστες ιστορίες από τα τέσσερα χρόνια δίπλα στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Η επικείμενη κρίσιμη για την Τουρκία- Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Η Τουρκία δεν χρειάζεται άλλα άσχημα νέα. Η οικονομία δεινοπαθεί από την ραγδαία υποτίμηση της λίρας και η πανδημία κατέστησε την Τουρκία μία εκ των χωρών που επλήγησαν εκτεταμένα από τον κορωνοϊό.

Στα σύνορα με την Ιταλία, ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα συνετρίβη στην επαρχία Σαβουά της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Το βράδυ της Τρίτης και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων συνέβη η συντριβή του ελικοπτέρου , σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Γαλλίας.

Φωταγωγήθηκε απόψε μέσω μίας σεμνής και λιτής τελετής το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε προ ημερών στην πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης .

Στη φωταγώγηση παραβρέθηκαν, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης και μέλη του διοικητικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αλλοδαπός επιχείρησε να κάνει διάρρηξη. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από περίοικους οι οποίοι τού επιτέθηκαν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας πολίτες επιτέθηκαν και άρχισαν να χτυπούν τον δράστη, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στην οδό Αλ.