espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 11:38:18 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 
 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.198 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

Της Αικατερίνης Ρώσσιου και του Θεόδωρου Χριστοφορίδη.

Η μελέτη αυτή συντάχθηκε με σκοπό να αποτελέσει μια τεκμηριωμένη βάση δεδομένων επί της οποίας μπορεί να στηριχθεί κάποιος ώστε να εδράσει οποιοδήποτε αξιόπιστο επιχείρημα και να στοιχειοθετήσει αιτήματα που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, την ίδρυση ή την συγχώνευση σχολείων, την προσθήκη ή τροποποίηση τομέων και ειδικοτήτων και γενικά να αποτελέσει την εισηγητική αφετηρία διεκδίκησης από το σύγχρονο ελληνικό κράτος των εκπαιδευτικών εκείνων δομών που δικαιολογεί και δικαιούται ο Νομός Κιλκίς.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Κιλκίς & Πέλλας τιμά την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου ως ημέρα ενθύμησης των αγώνων που έγιναν για την προάσπιση των Δημοκρατικών αρχών και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων ελευθεριών. 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε έντονα την απειλή άσκησης βέτο από την Ουγγαρία και την Πολωνία για τον συμφωνηθέντα προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
«Είναι απλώς αδιανόητο μεμονωμένα κράτη να κρατούν σε ομηρία ολόκληρη την Ευρώπη για εγωιστικούς λόγους.

Η Σουηδία, που ακολουθεί μια λιγότερο αυστηρή στρατηγική σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μπροστά στην πανδημία Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις στα οκτώ πρόσωπα, το μέγιστο, μπροστά στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, μια πρωτόγνωρη απόφαση από την αρχή της πανδημίας.

Η Ρωσία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων περιστατικών κορονοϊού, 22.778, το προηγούμενο 24ωρο, ενώ οι αρχές στη Μόσχα κατασκεύασαν ένα προσωρινό νοσοκομείο μέσα σε ένα παγοδρόμιο προκειμένου να διαχειριστούν τη συρροή ασθενών με COVID-19.

 Εντός των επόμενων ημερών απομακρύνεται ο γερανός που εγκατέστησε η «Αττικό Μετρό» στο εργοτάξιό της στην Αγίας Σοφίας επί της οδού Εγνατίας στο πλαίσιο κατασκευής του έργο μετρό στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει, με σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος.

Το Παπανικολάου μπορεί να ανταποκριθεί στην αυριανή εφημερία και σε όλες τις επόμενες καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για ασθενείς με Covid είναι συνεχής, επισημαίνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, απαντώντας στην ανακοίνωση 11 διευθυντών Κλινικών οι οποίοι πρότειναν να ανακοινωθεί άμεσα ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου στον χώρο του ΑΠΘ θα καταθέσει αύριο ολιγομελής αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

   «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και τα ιδανικά του πνεύματος της 17ης Νοεμβρίου του 1973 που αποτελούν επίκαιρα αιτήματα στο σήμερα, εν μέσω δυσχερών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές του υπηρεσίες αξιοποιούν τη χρήσιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος σε ότι αφορά την προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τις δυσμενείς συνέπειες του κορονοϊού και μπαίνουν πάλι στην πρώτη γραμμή για να συνεχίσουν πιο δυναμικά το κοινωνικό τους έργο.