espa pkm

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026, 1:30:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ 439 νέων θανάτων που συνδέονται με την covid-19, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από την νόσο σε 32.032.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης 21.608 νέα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, περιλαμβανομένων 5.997 στην πρωτεύουσα Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 1.858.568.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας με απόφασή του ήρε τον κατ’ οίκον περιορισμό στον οποίο είχε τεθεί ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι με την κατηγορία της υπεξαίρεσης του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ ευρώ), όπως και άλλα στελέχη του.

   Περισσότεροι από 130.000 μαθητές και 13.000 εκπαιδευτικοί συναντώνται κάθε πρωί στις ψηφιακές αίθουσες των 600 σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα διαδικτυακά μαθήματα στα 250 Λύκεια ξεκινούν στις 8 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 13.40 και αντίστοιχα στα 350 Γυμνάσια ξεκινούν στις 8.30 και ολοκληρώνονται στις 14.10.

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας και την επωνυμία ThPA Sofia EAD, «που θα διευρύνει την ενδοχώρα και θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης», προχώρησε η ΟΛΘ ΑΕ.

Γεωλογικό αποτύπωμα με τη σφραγίδα του ΑΠΘ θα αποκτήσουν τα προϊόντα στέβιας που καλλιεργούνται στη λεκάνη του Σπερχειού ποταμού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς (Stevia Hellas Coop).

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός αποξηραμένων φύλλων στέβιας σε όλη την Ευρώπη, αναζητώντας σύγχρονες τεχνικές πιστοποίησης της προέλευσης των προϊόντων τροφής και της αυθεντικής ετικέτας, σύμπραξε με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του ΑΠΘ.

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας ενημερώνει του πολίτες της περιοχής του σχετικά με τα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον για την λειτουργία του.

Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί στη Γαλλία με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση τροφοδοτούν την έλλειψη εμπιστοσύνης στα εμβόλια και ενδέχεται να περιορίσουν το ποσοστό εμβολιασμού κατά της covid-19 στις ΗΠΑ και τη Βρετανία κάτω από το επίπεδο που είναι απαραίτητο για να προστατευθεί η κοινότητα από την ασθένεια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Καμία υπόσχεση» για επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου δεν θέλησε να δώσει η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο περιορισμός των νέων κρουσμάτων κάτω από τα 50 ανά 100.000 κατοίκους.

   Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με …fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες, από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω καραντίνας.