espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 10:53:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με το Σουδάν, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, συνιστά μια «καταπληκτική μεταστροφή», όπως την χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Τι καταπληκτική αλλαγή πλεύσης! Σήμερα το Χαρτούμ λέει ναι στην ειρήνη με το Ισραήλ, ναι στην αναγνώριση του Ισραήλ και στην ομαλοποίηση των σχέσεων» ανέφερε σε μια ανακοίνωση, στα εβραϊκά.

Η Γερμανία, στην πρώτη γραμμή στην αναζήτηση πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης στη Λιβύη, χαρακτήρισε “πρώτη καθοριστική επιτυχία” τη συμφωνία για τη μόνιμη εκεχειρία που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ των εμπολέμων πλευρών αυτής της χώρας που ταλανίζεται από τη βία από το 2011.

Πέντε επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποπαραχώρηση για 40έτη του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β’ του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.

Αθώοι κρίθηκαν όσοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για τον θάνατο 15χρονης, από αμέλεια, ύστερα από πτώση στις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην Μύλων Αλλατίνη, όπου έπαιζε με την παρέα της. Το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2015, όταν η άτυχη μαθήτρια, πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο κτιρίου στον τρίτο, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.

  Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε εταιρεία παραγωγής πάγου, στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στην εταιρεία, τα ξημερώματα, κρατώντας όπλα. Ακινητοποίησαν υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία και πήραν 1.200 ευρώ.

Με αφορμή ερωτήματα μελών του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σχετικά με τη λειτουργία των μίνι μάρκετ και άλλων καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες το Επιμελητήριο ανακοινώνει τα εξής:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-10-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (27-10-2015)

 
 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 841 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν βρίσκονται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας όσον αφορά την παράταση της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.