espa pkm

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2026, 2:42:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης,ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς Ιωάννη Λιναρδάκη, εγκαινίασε σήμερα το πρωί τη λειτουργία της νέας σχολικής βιβλιοθήκης του διδακτηρίου.

Δια περιφοράς θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Κιλκίς και Παιονίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που ισχύουν για το νομό μας και δεν επιτρέπουν συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 9 ατόμων.

Με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών και Μεταφορών 36 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, φέρνουν στο επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων ανά την επικράτεια. Πρόκειται για τα Δικαστικά Μέγαρα Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς, Λαμίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων. Βάσει δημοσιευμάτων αλλά και σύμφωνα με το ΦΕΚ 3254/Β’/5.8.2020 η κυβέρνηση παρουσιάζει τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ως τον μόνο τρόπο υλοποίησης αυτών των έργων. 

Το ανδρικό τμήμα του ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την νέα αγωνιστική περίοδο του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ, έδωσε το πρώτου φιλικό παιγνίδι στο ΔΑΚ Κορδελιού Θεσσαλονίκης, με την ομάδα του ΠΡΩΤΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Περιφέρειας Κιλκίς με επιτυχία ολοκλήρωσε και φέτος την καθιερωμένη του δράση με την παρουσία του την πρώτη μέρα στο σχολείο, δίνοντας ο πρόεδρος Θ. Μουρατίδης το χρηματικό ποσό για αγορά σχολικών ειδών στα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου, καθώς και κεράσματα προσφοράς της Ritos Food.

Εγκρίθηκαν, με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, όλα τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ του νομού Κιλκίς.

Ειδικότερα, στο 1ο ΕΠΑΛ του Κιλκίς εγκρίθηκε στον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας, η λειτουργία τμήματος για την ειδικότητα του υπαλλήλου αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού, στον τομέα της πληροφορικής η λειτουργία τμήματος για την ειδικότητα του τεχνικού Η/Υ και δικτύων Η/Υ και στον τομέα της Υγείας και πρόνοιας, η λειτουργία τμήματος για την ειδικότητα της αισθητικής τέχνης.

Την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία της Αρμενίας, «επικεντρώθηκε στην κατάσταση στη ζώνη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 18:37

Επικοινωνία Πομπέο – Στόλτενμπεργκ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μίλησε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσει τη διατλαντική συνεργασία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία της ενότητας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, μετά τις νέες συγκρούσεις, που σημειώθηκαν σήμερα και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100, μεταξύ των αζέρικων δυνάμεων και εκείνων της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στηρίζεται από το Γερεβάν.

Ισόπαλη με σκορ 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Άκρως αποτελεσματικός ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πρώτο ημίχρονο, έσωσαν το βαθμό οι Θεσσαλονικείς στην επανάληψη, στο ντεμπούτο του Απόστολου Μάντζιου στον πάγκο τους.