Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών.
Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Απουσία για τους μαθητές χωρίς μάσκα. Επιείκεια για τις μικρές ηλικίες
Εντός ολίγων ημερών η απόφαση για το πρόγραμμα δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca
Πτώση κατά 2% κατέγραψε η μετοχή της AstraZeneca στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και κατά 12% η μετοχή της ινδικής θυγατρικής της AstraZeneca Pharma India Ltd. μετά την ανακοίνωση της διακοπής των κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου AZD1222 της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το πλέον υποσχόμενο υποψήφιο εμβόλιο για την Covid-19 και το πλέον προχωρημένο στην διαδικασία ανάπτυξης.
Το Βερολίνο ζητεί από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν μετανάστες εξαιτίας της «ανθρωπιστικής καταστροφής» που προκλήθηκε από πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.
«Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και στη βοήθεια αυτή «περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (μετανάστες)», έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καυταυλισμό αυτό.
Πρόεδρος Κομισιόν: “Ζήτησα από τον Αντιπρόεδρο Μ. Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν”
Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει στήριξη τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο τουίτερ και επισημαίνει ότι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, να ταξιδέψει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.
Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Χαλκιδική και Πιερία
Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, μιας νόσου που πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή, έχουν εντοπιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι εστίες του καταρροϊκού πυρετού και σε άλλες περιφερειακές ενότητες και περιφέρειες της χώρας.
Πηγή Παιδείας: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος
H Πηγή Παιδείας σας προσκαλεί στο δεύτερο διαγωνισμό λογοτεχνίας που πραγματοποιεί.
Η Πηγή Παιδείας διεξάγει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος Ενηλίκων. Στόχος το Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και η ενθάρρυνση νέων και αξιόλογων συγγραφέων.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Εργατικό δυστύχημα στο σταθμό Αγίας Σοφίας
Εργατικό δυστύχημα στο σταθμό Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 14:00, ένας εργάτης εργολάβου έπεσε από σκάλα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.
Σωτηράκης: Εφ όλης της ύλης στον Flash 99.4
Για όλους και για όλα μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αποτελεσματικότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού – Ευόσμου, Κωνσταντίνος Σωτηράκης.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ.
ΠΟΥ-κορονοϊός: Η ασφάλεια ενός πιθανού εμβολίου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα
Η ασφάλεια ενός πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19 είναι “πάνω από όλα”, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μετά την αναστολή των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca, τουλάχιστον προσωρινά, λόγω ανησυχιών για παρενέργειες.
ΔΝΤ: Ορατά τα σημάδια ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία
Oι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία είναι λιγότερο ζοφερές σήμερα σε σχέση με τον Μάιο δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην εποχή της COVID-19 και μετά από αυτή.