Για τους κατοίκους περιοχών που βρέχονται από τον ποταμό Σισαντάνε, στην Ινδονησία, η πανδημία του κορονοϊού δε σημαίνει μόνο μια θανατηφόρα ασθένεια, αλλά ταυτόχρονα έναν κατακλυσμό ιατρικών αποβλήτων: μια συνεχή ροή συρίγγων, χειρουργικών μασκών, στολών προστασίας που τους προσπερνούν, πλέοντας στο νερό.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ινδονησία: Η πανδημία του κορονοϊού πλημμυρίζει τον ποταμό Σισαντάνε με ιατρικά απόβλητα
Ισχυρός σεισμός κοντά στις ακτές στη βόρεια Χιλή
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών με επίκεντρο περιοχή 102 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγιενάρ της Χιλής σημειώθηκε στις 07:09 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).
Κατά την εκτίμηση του γερμανικού κέντρου γεωλογικών ερευνών (GFZ), η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών και σημειώθηκε κοντά στις ακτές της βόρειας Χιλής.
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα σχολική χρονιά
Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση-υπεκφυγή Τσίπρα για το χρόνο του συνεδρίου
«Εσύ τι λες»;
Του Γιάννη Συμεωνίδη
Αυτή είναι, όπως γνωρίζει το Politic, η απάντηση- ερώτηση- υπεκφυγή που δίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας σε όποιον τον ρωτά για το πότε θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δείγμα κι αυτό της θολούρας που επικρατεί γύρω από μια εσωκομματική διαδικασία που αρκετοί θεωρούν πως θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2019.
Η “δεύτερη ευκαιρία” αντίδοτο στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Του Σταύρου Οραήλογλου
Ως αντίδοτο στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων λογίζεται η “δεύτερη ευκαιρία” που δίνει η Κυβέρνηση σε όσους αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία.
Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS ισχύος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου
Η Τουρκία εξέδωσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS για περιοχή λίγο πιο βόρεια- βορειανατολικά από την περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, ισχύος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας.
Η Χαμάς ανακοινώνει «συμφωνία» για τον τερματισμό της «κλιμάκωσης» με το Ισραήλ
Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που διοικεί για περισσότερο από μια δεκαετία τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα μια «συμφωνία» για τον τερματισμό της ανταλλαγής πυρών με το Ισραήλ, που ήταν σχεδόν καθημερινές τον Αύγουστο.
Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους στην νότια Συρία, σύμφωνα με την Δαμασκό
Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο περιοχή νότια της Δαμασκού σήμερα το βράδυ, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, στο δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό μέσα στον Αύγουστο.
Μια πηγή του συριακού στρατού έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και επτά τραυματίες στρατιώτες από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
Τραγικό θάνατο βρήκε 65χρονος όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας.
Τον φόβο του έχουν...
Γιόρταζε η Βάθη και στον Ιερό Ναό του χωριού χοροστατούσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ. Στο εκκλησίασμα ξεχώριζαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.
Βλέπει τον Δήμαρχο ο μητροπολίτης να φορά μάσκα και σχεδόν τον παρατήρησε: Δήμαρχε γιατί φοράς μάσκα μέσα στην Εκκλησία;