espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 7:20:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται στην οδό Rummelsburg του Βερολίνου, μετά από συναγερμό που σήμανε σε σχολείο.

«Λίγο μετά τις 10:00 χτύπησε ο συναγερμός στο Max-Taut-Oberstufenzentrum. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τον λόγο» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Berliner Zeitung.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανακοίνωσε σήμερα, ότι οι εικόνες από τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ, ενός Αφροαμερικανού στην Κενόσα του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, φαίνεται να δείχνουν ότι ο αστυνομικός έκανε χρήση «υπερβολικής» βίας. 

«Από τις διαθέσιμες εικόνες που έχουμε δει μέχρι στιγμής η αστυνομία φαίνεται να έκανε χρήση υπερβολικής βίας εναντίον του Τζέικομπ Μπλέικ», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης των δημοσιογράφων από τη Γενεύη, προσθέτοντας ότι η χρήση βίας δεν φαίνεται να συνάδει με τα διεθνή πρότυπα.

Οι εργαζόμενοι στα κυλικεία του νομού Θεσσαλονίκης προχωρούν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα (31/8), διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους εντός των σχολικών μονάδων.

Για ακόμα μια ημέρα, ήταν υψηλά τα πρόστιμα έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊο.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.009 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Το ανδρικό τμήμα Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου του Αθλητικού Συλλόγου «Αλέξανδρος» Αξιούπολης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον κόουτς Ζεμπεκίδη Παναγιώτη για την αγωνιστική σεζόν 2020-21.

Ο κόουτς Κώστας Μπεσίρης συνεχίζει και την επόμενη σεζόν στον σύλλογο ως προπονητής της Ακαδημίας.

Καλή και δημιουργική χρονιά να ευχηθούμε και στους δύο, σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κύρος Καλαβάζης.

  • Συνελήφθη στις 27 Αυγούστου 2020 το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός, καθώς με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΜΙΝΝΙΕ» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, βρέθηκε να κατέχει, κρυμμένη καλά, μέσα σε συσκευασία αποσμητικού, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6,2 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παιονίας συγχαίρουν τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις και εύχονται καλή συνέχεια στην φοιτητική τους ζωή.

Κώστας Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας

Συγχαίρω θερμά όλους τους Κιλκισιώτες επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτω από πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες, αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίμοχθης δοκιμασίας από την οποία αποκομίζουν τη χαρά της επιτυχίας στα νέα ταξίδια κατάκτησης της γνώσης. Εύχομαι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με τον ίδιο ενθουσιασμό της σημερινής εκπαιδευτικής αφετηρίας και να προσδώσουν μεγαλύτερη  αίγλη και κύρος στην επιστημονική κοινότητα. 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εξέπνευσε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο 89χρονος από τη Γουμένισσα, ο οποίος βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό ύστερα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε προ ημερών.

Ο γέροντας έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα και διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν μέχρι τις 11μ.μ της Πέμπτης όταν και εξέπνευσε.

Με βάση τα 3.975 μόρια για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων εισήλθαν στη Σχολή Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (τμήμα Κιλκίς) φέτος.

Από τους υποψήφιους των γενικών λυκείων εισέρχονται 120 φοιτητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος επιτυχών συγκέντρωσε 16.475 μόρια!

Σημειώνουμε ότι στο τμήμα του Κιλκίς αναμένεται να εισέλθουν άλλοι 45 φοιτητές από τα ΕΠΑΛ, το 10% κ.λπ. ώστε συνολικά φέτος ο αριθμός τους να ανέλθει σε 165.