espa pkm

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2026, 1:40:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίσημη θέση πήρε το Κρεμλίνο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε: «Οι γιατροί αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο, στο Ομσκ ασχολούνται οι καλύτεροι γιατροί.

Την ικανοποίησή του για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τον υπουργό «έχει διευρυνθεί σημαντικά η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην ενέργεια».

Προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση των ευθυνών σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στο δεύτερο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα (20/8) ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Σημειώνεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

«Δεν μπορούν να παίζουν με την υγεία των συναδέλφων» σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπελόπουλος με αφορμή την καταγγελία που προχώρησαν για την αποσιώπηση θετικού κρούσματος σε γνωστό πολυκατάστημα.

Συγκλονιστικά video με τον επικριτή του Βλαντιμίρ Πουτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, να ουριάζει από τον πόνο, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο 44χρονος Ρώσος αντιπολιτευόμενος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε αεροπλάνο και διακομίσθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Σιβηρίας, όπου νοσηλεύεται στην εντατική, όντας σε κρίσιμη κατάσταση.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Καλιφόρνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και αρκετές ημέρες στην πολιτεία της Αμερικής.  

Στο Βάκαβιλ, μια πόλη με περίπου 100.000 κατοίκους που βρίσκεται μεταξύ του Σαν Φρανσίσκο και του Σακραμέντο, πολλοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους μέσα στη νύκτα, καθώς οι φλόγες ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμουςκατέστρεψαν δεκάδες σπίτια.

Εκτός από την Ελλάδα που ετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους για την προστασία μαθητών και καθηγητών, το ίδιο αναμένεται να κάνει και η γειτονική Ιταλία, με τον προβληματισμό φυσικά να είναι διάχυτος.

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Τσερμενίδη, από την προεδρία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ορίστηκε μετά από ψηφοφορία ο Ιωάννης Δήμκας, ως νέος πρόεδρος. Έρχονται και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μετά την σχετική ψηφοφορία, έχει ως εξής:

Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη επέβαλαν χθες (19/8) συνολικά 102 πρόστιμα για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήση μάσκας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει για ακόμη μια φορά στην πρώτη θέση στον αριθμό παραβάσεων.

Όπως γνωστοποίησε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, υπάλληλος του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊο.

«Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, για την εικόνα που έχουμε μπροστά μας ενόψει της έναρξης του νέου Δικαστικού έτους την 1η Σεπτέμβρη 2020», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.