espa pkm

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026, 2:47:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, μοναδικά ηλιοβασιλέματα (13-6-2020).

Όταν η φύση έχει κέφια, χαμογελά το Κιλκίς και κοκκινίζει από ντροπή για την τόση ομορφιά...

Κώστας Τερζενίδης

Η μέρα αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική να μας θυμίζει αλλά και να μας οδηγεί για το καλό των παιδιών όλου του κόσμου.
Ακόμη στις μέρες μας εκατομμύρια παιδιά βασανίζονται με σκοπό την επιβίωση τους μέσα από σκληρή και επίπονη εργασία.
246 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18 ετών  παγκοσμίως εργάζονται  αντί να μορφώνονται στις σχολικές αίθουσες.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 21:00

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο (pics)

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 18.30 του Σαββάτου σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις Βόλιμες Ζακύνθου στη θέση Ασκός.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Αν και δεν υπάρχουν αναφορές για οικισμό κοντά, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούνται.

Τα νέα πρωτόκολλα για τους ελέγχους των τουριστών στα αεροδρόμια αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ διαφορετικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και διαφορετικά στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη μιας τουριστικής σεζόν διαφορετικής από τις άλλες σηματοδότησε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι, καθώς η πανδημία «μας αναγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από κυβερνητικά κτίρια στο Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι διαδηλωτές, που αριθμούσαν κάποιες χιλιάδες στην αρχή της συγκέντρωσής τους στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο, είχαν δηλώσει ότι θα κατέλθουν σήμερα στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας για να «υπερασπιστούν» αγάλματα φυσιογνωμιών της βρετανικής ιστορίας που είχαν υποστεί βανδαλισμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου στη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Τα προβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας και οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο μεταξύ του πρώτου κύματος έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού και μιας αβέβαιης κατάστασης που ακολουθεί.

Στους μαθητές μας που τις επόμενες μέρες θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

ΟΙ ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του covid – 19, δημιούργησαν  στην προσπάθεια σας νέα δεδομένα.

Με αφορμή σχόλια συμπολιτών μας, με τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης από το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα σε περιοχή της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της.

Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το Σαββάτου στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.