espa pkm

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026, 9:45:00 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και αθλητικών φορέων του Ν. Κιλκίς, με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειές τους για λύσεις στα διαχρονικά, αλλά και στα έκτακτα ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία και αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του τόπου μας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, μετά από τις αρχαιρεσίες της 31ης Μαΐου 2020. Το νέο (11μελές) Δ.Σ. του  ΛΕΚ συγκροτήθηκε σε σώμα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, ως εξής:

«Η επανεκκίνηση του τουρισμού προϋποθέτει στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Καλές οι καμπάνιες αλλά δεν αρκούν».

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε χθες ενεργά στην παρουσίαση της καμπάνιας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού στην Αίγλη του Ζαππείου, θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα ότι «παίρνει πάνω του» το θέμα του τουρισμού.

Με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών από τις αστυνομικές Υπηρεσίες και την μείωση της γραφειοκρατίας, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται μέσω email ή τηλεφωνικής γραμμής επαφής με κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών, θα είναι δυνατή η άμεση εξυπηρέτηση τους είτε με παραπομπή τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες, είτε με παροχή γενικών πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους χρήστες του διαδικτύου οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) που λειτουργούν ανά Διεύθυνση Αστυνομίας είναι:

  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστυνομικό προσωπικό θα διαχειρίζεται τα αιτήματα των πολιτών που στέλνονται μέσω e-mail, θα τα εξετάζει άμεσα και θα τα προωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, με σκοπό τη διεκπεραίωσή τους, κοινοποιώντας στον αποστολέα το αποτέλεσμα της ενέργειας.

Για όσους δεν είναι χρήστες του διαδικτύου υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω τηλεφωνικής γραμμής επαφής σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας και συγκεκριμένα:

  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: 2331076610
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς: 2341077032
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας: 2381051700
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας: 2351046610
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών: 2321090800
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής: 2371021610

Οι παραπάνω τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης πολιτών λειτουργούν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως 18.00 το απόγευμα.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για την υπόθεση της επίθεσης με βριτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο κλοιός έχει σφίξει γύρω από τους υπόπτους, ωστόσο είναι μια πολύπλοκη υπόθεση.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4.3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:10 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 374 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

Τις προθέσεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις και νότια της Κρήτης, δέιχνουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Αγκυρα, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγέζ αλ Σαράζ.

Σύμφωνα με την απόφαση (αρ.πρωτ.113083/322 ημ. 22/03/2017) του Αντιπεριφερειάρχη ΚΙΛΚΙΣ κ. Βεργίδη Ανδρέα και κατόπιν πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ οι εξής ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες  εκπτωτικές περιόδους συνολικής διάρκειας 30 ημερών που ισχύουν για τα εμπορικά καταστήματα εντός των διοικητικών ορίων Δήμου Κιλκίς.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19», με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω της χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης, συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας την παρεχόμενη εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που καλύπτει το  80% του δανείου.

Ογδοντάχρονος ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, το οποίο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι, μεταξύ των χωριών Πραγγί και Πετράδες, στον Έβρο.

Το δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος ξέφυγε από την πορεία του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και έπεσε σε χαντάκι.