Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δήλωση της Ειρήνης Αγαθοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/τριών
Δήλωση Α’ Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Ειρήνης Αγαθοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/τριών:
Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών/τριών ενώ το 2020 ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν της 200ης επετείου από τη γέννηση της Florence Nightingale, Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.
Η ελληνική πρόταση για τον τουρισμό στην ΕΕ – Την Τετάρτη οι αποφάσεις
Πιέσεις για μια πολύ γρήγορη επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην Ευρώπη ασκεί η Αθήνα με non-paper που έχει στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico. Ωστόσο, η Αθήνα δεν υποστηρίζει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων για οποιονδήποτε.
Αχαΐα: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό - Τέσσερις συλλήψεις
Αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγέικα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και διαρρήξεις.
Υπουργείο παιδείας: Γιατί καταχωρούνται καθημερινά οι απουσίες των μαθητών
Σε νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η υφυπουργός παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, επισημαίνει ότι η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών ΠΣ myschool δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας.
Ισπανία: 113χρονη νίκησε τον κορωνοϊό – Είχε επιβιώσει και της ισπανικής γρίπης
Μια 113χρονη γυναίκα στη βορειοανατολική επαρχία της Χιρόνα στην Ισπανία ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.
Επιπλέον, όταν ήταν παιδί, επεβίωσε της ισπανικής γρίπης, η οποία προκάλεσε την πλέον θανατηφόρα πανδημία του 20ού αιώνα το 1918-1920.
Κορωνοϊός - Ryanair: Σχεδιάζει επιστροφή του 40% των πτήσεων τον Ιούλιο
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σχεδιάζει να αποκαταστήσει περίπου το 40% των κανονικών προγραμμάτων πτήσεών της από 1ης Ιουλίου, έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο δεδομένου ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μόλις άρχισαν να χαλαρώνουν.
Ουρές, αλλά με τάξη σήμερα στη ΔΕΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αρκετοί πολίτες βρίσκονται και σήμερα για να εξυπηρετηθούν στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η κατάσταση δεν θυμίζει καθόλου τις εικόνες της Δευτέρας, οπότε πάνω από 490 άτομα περίμεναν σε συνθήκες συνωστισμού για να εξυπηρετηθούν.
Άρση μέτρων στην εστίαση: Ίσως μια εβδομάδα νωρίτερα – Τι θα γίνει με το ΦΠΑ
Το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ, εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τον συνωστισμό που παρατηρείται σε πλατείες.
Μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένο οι χώροι εστιάσεις και τα καφέ, καθώς και οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να λειτουργήσουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.
Prison outbreak: Κρατούμενοι μετέδωσαν ο ένας στον άλλο κορωνοϊό για να αποφυλακιστούν!
Prison... outbreak. Κρατούμενοι σε φυλακή της κομητείας του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ μετέδωσαν ο ένας τον άλλο κορωνοϊό για να αποφυλακιστούν!
Τα βίντεο ασφαλείας δείχνουν τροφίμους στο North County Correctional Facility να πίνουν νερό από τα ίδια δοχεία, και να εισπνέουν στην ίδια μάσκα!
Σαντορίνη: Ανασύρθηκε νεκρός από δεξαμενή νερού στην αυλή του σπιτιού του
Τραγωδία στη Σαντορίνη όπου ένα άτομο που ανασύρθηκε νεκρό από δεξαμενή νερού σε αυλή σπιτιού στην περιοχή Μεσαριά, το βράδυ της Δευτέρας.
Υπό άγνωστες συνθήκες, ο άτυχος άνδρας έπεσε στη δεξαμενή νερού και μετά από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.