espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 10:37:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς πολλοί ηγέτες. Εναντίον ενός αοράτου, αλλά ισχυρού εχθρού απειροελάχιστου μεγέθους. Αλλά ακόμη κι αν ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή με πρωτοφανείς περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική ζωή, δεν κατάφερε να αμβλύνει τις παγκόσμιες αντιθέσεις.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι εικόνες που είδαν και χθες το φως της δημοσιότητας, κυρίως έξω από τράπεζες, αλλά και σε λαϊκές αγορές, όπου ο συνωστισμός ιδίως των ηλικιωμένων υπήρξε χαρακτηριστικός. Οι εικόνες αυτές σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, όπου με αλλεπάλληλες συσκέψεις εξετάστηκαν οι τρόποι αναχαίτισης του φαινομένου.

Στο Δημαρχείο του Πολυκάστρου στις 31 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Καπουτζή με θέμα  την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον Δήμο Παιονίας.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ζητώντας να «σταματήσει η επιλεκτική επιλογή και να συμπεριληφθούν άμεσα και όλες οι κατηγορίες ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα (παραγωγοί και επιχειρήσεις)  και χρήζουν μέτρων στήριξης». Στην ερώτηση αναφέρουν:

Την επιστροφή στην παράδοση, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φαίνεται πως επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς, καθώς το σπιτικό ψωμί αρχίζει, πλέον, να έχει την τιμητική του.

Οι νοικοκυρές «ξεθάβουν» συνταγές της γιαγιάς, αλλά και πιο πρόσφατες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μαεστρία για να επιτύχει το ψωμί, θέλοντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αισθανθούν περισσότερο δημιουργικές.

Περίπου 400 εργαζόμενοι στα έργα των θυγατριών της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. επαναπατρίζονται από την Κύπρο όπως ανακοίνωσε η εταιρία, μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο των εργοταξίων στη χώρα.

Σε 2.561 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα.

Θετικός στον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι είναι ο γνωστός στη Ρωσία αρχίατρος Ντένις Προτσένκο, ο οποίος είχε συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 23 Μαρτίου. 

Ο επικεφαλής του κορυφαίου νοσοκομείου αναφοράς κατά του κορνωϊού στη Μόσχα ξενάγησε τον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, έκαναν χειραψία, μπήκαν στο ασανσέρ, και μιλούσαν από κοντινή απόσταση αναφέρει η εφημερίδα Moscow Times.

Γκρεμίστηκαν 3 μύθοι: ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι το ΕΣΥ είναι διεφθαρμένο και ότι οι Έλληνες είναι απείθαρχος λαός δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την κρίση του κορωνοιού στη χωρά μας.

Στον πρόεδρο της Βουλής απευθύνθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σχετικά με το θέμα της παραχώρησης μέρους του μισθού των βουλευτών στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.